OGLASIO SE VUČIĆ IZ EMIRATA: Mali potpisao važan sporazum! Možemo da se oslonimo na Emirate!


IZVOR: Republika - 11.09.2022 | 09:49


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugog dana posete Abu Dabiju imao je zvanične razgovore sa predsednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom, a u fokusu je bila energetika, vojna i ekonomska saradnja.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen
OGLASIO SE VUČIĆ IZ EMIRATA: Mali potpisao važan sporazum! Možemo da se oslonimo na Emirate!

 Nakon svečanog dočeka u Palati naroda u Abu Dabiju, predsednik Srbije se obratio se građanima

Vučić je naglasio na početku obraćanja da UAE izrazito poštuju Srbiju.

- Predsednik UAE je jedan od najmoćnijih ljudi sveta. Nije da on ima velike interese u Srbiji već poštuje Srbiju, zbog pravdoljubivosti i nezavisnosti u odlučivanju - rekao je Vučić.

Kako kaže, kada god je teško možemo da se oslonimo na Emirate.

- Ono što je za nas važno - Beograd na vodi, mnoge investicije, ali ono što je najvažnije, kada god je teško, mi možemo da se oslonimo na Emirate. I danas kad imamo koronu, nekako smo navikli da živimo sa tim. 2014. godine kada su finansije teške, kada smo krenuli sa merama fiskalne konsolidacije, a tada nismo mogli da se zadužujemo, pomogao nam je šeik Muhamed. Tako je i danas - rekao je Vučić.

Ja sam mu zato zahvalan. Da ne bismo trošili ono novca što imamo sada, a moramo da kupujemo gasa, struje… nemamo problema sa tim, mnogo nam je pomogao i mnogo smo novca uštedeli i to sus tvari koje prijateljima ne zaboravljate. Biće tu i promena. Mi sada možemo da prodamo tri puta veću proizvcodnju nego što imamo. Svi hoće da kupoe municiju, munju… i sve to radimo sa Emiratima. Mi sada idemo da obiđemo spomenik, 15 sati smo proveli u Emiratima. A da ne pričam da dolaze Makron, Šolc… Svaki glas, podršku i pomoć koje možete da dobijete veoma znači.-

Predsednik je istakao da je ministar finansija Siniša Mali potpisao vema važan sporazum.

- Ministar Mali je potpisao veoma važan sporazum, po kojem dobijamo milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji. To je praktično poklon.

Ovo je prva zvanična poseta predsednika Vučića u novom mandatu i to baš zemlji sa kojom Srbija godinama ima veoma bliske odnose.

Vučić je u Abu Dabi otputovano na poziv šeika Mohameda bin Zajeda.

BONUS VIDEO: