RAT KUMOVA 2.0! DRAŠKOVIĆ: Proklet sam jer sam lansirao Šešelja! ŠEŠELJ: Izdajniče, lansiraću te u kosmos!


IZVOR: Republika - 30.08.2022 | 13:56


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i njegov kum Vuk Drašković ponovo su dospeli u epicentrar političke javnosti zbog autobiografije lidera SPO koja će biti objavljena početkom septembra.

Foto: Tanjug/M. Karovic, ST/N. Mandić
RAT KUMOVA 2.0! DRAŠKOVIĆ: Proklet sam jer sam lansirao Šešelja! ŠEŠELJ: Izdajniče, lansiraću te u kosmos!

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, čiji su knjige bizarnih naslova u kojima se napadaju politički protivnici jedna od stalnih tema na političkoj sceni u Srbiji - sada se našao u ulozi jednog od negativnog junaka Draškovićeve autobiografije "Ožiljci života", koja u izdanju Lagune treba da bude objavljena 5. septembra.

U jednom delu autobiografije Drašković se bavi i likom i delom svog nekadašnjeg saborca i kuma, a potonjeg ljutog neprijatelja - Vojislava Šešelja.

Kako je najavio izdavač predstavljajući Draškovićevu knjigu, posebnu pažnju znatiželjne javnosti po svemu sudeći privući će i paralela koju Drašković napravio između sebe i Ivana Stambolića.

Nas dvojica zaslužujemo neko prokletstvo. Zato što je on lansirao Miloševića, a ja Šešelja - piše između ostalog Drašković.

Upravo ovim povodom kontaktirali smo Šešelja i upitali ga za komentar, a srpski vojvoda odgovorio je u svom stilu.

Lansiraću ja njega u kosmos, je**o mu pas mater. Vuk Drašković je jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda - kratko je poručio Šešelj.

Lider SRS ipak navodi da će pročitati Draškovićevu knjigu "kad bude imao vremena".

Foto: printskrin/TV Hepi

Milomir Marić

Marić: Probaću da ih pomirim, al to nije uspela ni Dana

Komentarišući rat kumova u verziji 2.0, novinar i TV voditelj Milomir Marić, koji i Draškovića i Šešelja poznaje duži niz godina, poručio je u izjavi za Republiku da će pokušati da ih pomiri.

- Ali to nije uspela ni Danica Drašković, kojoj se Šešelj prvo javio po dolasku iz Haga - kaže Marić.

Uz konstataciju da je dobar sa obojicom, Marić ističe da je davno zaključio da su i Šešelj i Drašković imali iste zablude.

- Davno sam zaključio da su i poslednje hodže iz bosanskih vilajeta i poslednji seljaci sa Prokletija mudriji od najmudrijih Srba. Oni su još osamdesetih godina shvatili da su budućnost Amerika, Nato i Evropska unija - podvukao je Marić.

Na pitanje da li će čitati Draškovićevu autobiografiju, Marić odgovara - "sa zadovoljstvom".

- Mada su Vukove knjige više romani, nego što u njima ima faktičkog sadržaja - zaključio je Marić.

Podsetimo, Šešelj je o Draškoviću objavio knjigu o Draškoviću sa naslovom "Narkomanija Vuka Manitoga".

Sa druge strane, Drašković je široj javnosti u Srbiji poznat po brojnim književnim delima, od kojih su "Sudija" (1982), "Nož" (1982), "Molitva" (1985), "Ruski konzul" (1988), "Noć đenerala" (1994), "Doktor Aron" (2009), "Via Romana" (2012), među najpoznatijim.