PREMIJERKA TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Tajkunski pamflet Danas brutalno je prekršio zakon i ugrozio bezbednost predsednika!


IZVOR: Republika - 10.08.2022 | 10:33


Premijerka Ana Brnabić zatražila je hitnu reakciju nadležnih organa zbog pisanja niskotiražnog tabloida Danas kojim je ugrožena bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
PREMIJERKA TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Tajkunski pamflet Danas brutalno je prekršio zakon i ugrozio bezbednost predsednika!

Opozicioni tabloid, kako je Republika već pisala, objavio je članak u kojem je otkrio adresu šefa države, čime je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ali i čitav niz drugih zakona.

Upravo tim povodom oglasila se premijerka.  

- Ovo što je tajkunski pamflet DANAS uradio objavljujući lične podatke predsednika Republike, je skandal i brutalno kršenje Zakona o zaštiti podataka, ali i drugih zakona, jer se radi o štićenoj ličnosti. Vladavina prava i sloboda medija znače i odgovornost. Institucije da reaguju - napisala je Brnabićeva na Tviteru.

 

 

Podsetimo, tabloid Danas naklonjen opoziciji danima vodi medijsku hajku protiv predsednika Srbije, a u pokušaju da ga ocrne u narodu ne libe se da koriste ni najpraljavije gebelsovske metode.

U tu svrhu, neretko budu i među prvima koji prenose hrvatske medije koji poslednjih dana, sasvim sigurno iz zavisti prema Srbiji, brutalno kidišu na Aleksandra Vučića.