Neviđeno licemerje NVO: SREBRENICA JE GENOCID, A O "OLUJI" NI REČI!


IZVOR: Republika - 05.08.2022 | 11:26


Samozvani borci za ljuska prava iz Nevladine organizacije (NVO) "Inicijativa mladih za ljudska prava" (YIRH) ponovo su dokazali da su nevi|eni licemeri i produžena ruka svojih sponzora.

Foto: twitter.com/printscreen
Neviđeno licemerje NVO: SREBRENICA JE GENOCID, A O "OLUJI" NI REČI!

Iako pomenuta NVO u javnosti pokušava o sebi da kreira sliku kao o nepristrasnoj i principijelnoj organizaciji kojoj su na prvom mestu ugrožene društvene grupe i prava takozvanih običnih građana, to im retko polazi za rukom.

Pravo lice otrkiju naročito u letnjim mesecima, julu i avgustu, s obzirom na to da se tada obeležavaju godišnjice zločina u Srebrenici i akcije Oluja.

Tako je bilo i ove godine, a postovi koje je "Inicijativa" objavila na Tviteru nedvosmisleno pokazuju da je reč o propagandnoj mašineriji koja ima zadatak da za stradanja devedesetih godina optuži i krivicu svali na samo jednu stranu i jedan narod - Srbe.

 

Naime, na zvaničnom Tviteru YIRH, povodom događaja u Srebrenici 11. jula 1995. godine objavljen je tvit u kojem su ponovljene floskule o navodnom genocidu.

- Ovogodišnja komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici započeta je debatom pod nazivom "Priznanje genocida i zvanično obeležavanje 11. jula kao zalog mira" - navodi se u tvitu.

Međutim, kada je reč o "Oluji", nema ni reči o osudi zločinačke akcije u kojoj je ubijeno više od 2.000 Srba i proterano više od 250.000 sa svojih vekovnih ognjišta.

- Inicijativa mladih za ljudska prava jasno poručuje - ne ostavljajte nam društvo opterećeno proslošću, podelama, mržnjom i nacionaliznom - stoji u opisu posta, bez jasne osude zločina.

Reč je, dakle, o neviđenom licemerju.