PREDSEDNIK OTKRIO KAKO ĆE SE ZVATI AVION! Letelica do Pekinga nosiće ime našeg velikog naučnika!


IZVOR: Republika - 16.07.2022 | 08:22


Kineska aviokompanija Hajnan erlajns jutros je, posle četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na aerodrom Nikola Tesla prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto: printscreen/Tanjug
PREDSEDNIK OTKRIO KAKO ĆE SE ZVATI AVION! Letelica do Pekinga nosiće ime našeg velikog naučnika!

Predsednik je otkrio da će novi avion nositi ime po našem velikom naučniku Mihajlu Pupinu.

- Ponosan sam na nekoliko stvari danas. Mi smo pre nekoliko godina najavili let, ovo je prvi direktni let Kina Beograd bez usputnih stanica. Za sada jednom, a od jeseni ćemo dva puta nedeljno leteti za Kinu. To nema nijedna zemlja u regionu. Ovim letom ćemo Kinu značajno približiti Srbiji. Mi u ovoj godini imamo značajan rast poseta kineskih turista u odnosu na prošlu. Do sada imamo 70 i više hiljada noćenja. Letećemo svuda i na zapad i na istok, a to će jedino iz Beograda biti moguće - rekao je Vučić.

Dočeku aviona su prisustvovali i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije Vansi Srbije Fransoa Berizo, direktor Er Srbije Jirži Marek i otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu, piše Informer.

BONUS VIDEO: