LAŽNI NOVINAR SAVO! Otkrivamo ko je Manojloviću sredio akreditaciju! Oglasio se UREDNIK medija!


IZVOR: Republika - 14.07.2022 | 11:04


Urednik "Goraždevca" nije hteo da odgovori na konkretna pitanja!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ
LAŽNI NOVINAR SAVO! Otkrivamo ko je Manojloviću sredio akreditaciju! Oglasio se UREDNIK medija!

Na javno slušanje kandidata za dodeljivanje nacionalnih frekvencija, uz članove Saveta REM, predstavnike TV Pink i Hepi, na koje je bio red da predstave svoje koncepte programa, došao je i lider pokreta ,,Kreni-promeni" Savo Manojlović.

Iako je prisustvo na javnom saslušanju bilo dozvoljeno novinarima, uz obaveznu akreditaciju, postavilo se pitanje kako je Manojlović uopšte uspeo da uđe.

Nije prošlo mnogo, a odgovor je dao i sam on na društvenoj mreži Tviter, gde je objavio svoju fotografiju u prostorijama REM uz objašnjenje da je ušao kao novinar.

- Ćao, akreditovali smo se kao novinari - napisao je on kao opis uz fotografiju.

Široj javnosti do tog trenutka nije bilo poznato da Manojlović ima iskustva u novinarstvu, a prema rečima Nina Brajovića, generalnog sekretara Udruženja novinara Srbije, za lidera pokreta "Kreni-promeni" akreditaciju je tražio jedan radio.

- Onaj ko organizuje bilo kakvu manifestaciju traži akreditaciju, što je u ovom slučaju REM. Zašto su mu je odobrili, pitanje je za njih - rekao nam je Nino Brajović.

Kako je Republika saynala u pitanju je radio "Goraždevac", a glavni i odgovorni urednik radija Darko Dimitrijević je potvrdio da Manojlović sa njima sarađuje. On nije želeo da u potpunosti odgovori na naša konkretna pitanja, da li je Manojlović kod njih zaposlen, ako jeste na kojoj poziciji i koliko dugo.

Foto: Tanjug

Darko Dimitrijević

Naime, Dimitrijević je prvo želeo da izbegne razgovor, pravdajući se time da je na odmoru u Grčkoj i da nema vremena, a potom je rekao sledeće.

- Mi sarađujemo sa gospodinom Manojlovićem, a na pitanje da li je zaposlen kod nas, na kojoj poziciji i koliko dugo radi nisam dužan da vam odgovorim - poručio je on.