UCENJUJE I NAPADA JER GUBI FOTELJU! Đukanović: Zorana, srećan put u opoziciju


IZVOR: Katarina BLAGOVIĆ - 01.07.2022 | 18:00


Mihajlovićeva, svesna da je gotovo izvesno da neće ponovo biti u Vladi, počela da pravi odstupnicu, pa servira priču da nov kabinet mora da ispuni njene uslove.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
UCENJUJE I NAPADA JER GUBI FOTELJU! Đukanović: Zorana, srećan put u opoziciju

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, svesna da je gotovo izvesno da neće biti deo nove vlade, počela je da pravi odstupnicu, pa sad priča okolo da budući sastav u Nemanjinoj 11 mora da ispuni njene kriterijume da bi uopšte pristala da bude deo iste. Kako je ranijih godina, pre formiranja Vlade, uvek poručivala da će o njenom angažmanu i minulom radu odlučiti stranka, iznenadni obrt je odmah prozren, pa joj je stranački kolega Vladimir Đukanović poručio da je istina da nema rezultate i da se spremi za opoziciju.

ETO TI GA SAD

Mihajlovićeva je, govoreći o sastavu Vlade na TV Insajder, rekla da je uverena da će nova vlada biti snažnija od trenutne, koja nije bila dovoljno efikasna, a onda otkrila i koji su njeni uslovi da bi uopšte bila ponovo ministar.

- Razgovori o kadrovskim rešenjima su dvosmerna ulica. Za mene je najvažnije da vidim koji su ciljevi Vlade, a s obzirom na to da nas čeka teško vreme, verujem da ćemo imati snažniju Vladu od trenutne jer nije bila dovoljno efikasna i snažna. Baš zato što sam deo ove Vlade, s punim pravom govorim o tome da smo mogli i više da uradimo da smo u svim resorima imali najbolje i najobrazovanije ljude sa znanjem i iskustvom. Jedan od uslova da li ću uopšte razgovarati o učešću u narednoj vladi jeste da li smo spremni da menjamo energetiku ili ne. Ako nismo, onda to nije mesto za mene - poručila je Mihajlovićeva.

Dodala je i da je u SNS ušla sa željom da učestvuje u promenama i pomogne, te da ona jeste deo političke partije, ali ima svoje mišljenje i stav.

- U nekim slučajevima, kao što je bila izjava za novine, a ne intervju, onda počnu napadi pojedinaca koji samo gledaju šta ja radim i to traje godinama. Mislim da je svima potrebno više empatije i razgovora da bismo donosili bolje odluke. Ja nisam neko ko ćuti, posebno za stvari koje ne mislim da su dobre - navela je ministarka.

ZEMLJO, OTVORI SE

Foto: Aleksandar Nalbantjan

Vladimir Đukanović

Nije dugo prošlo, a osvrt na njeno uslovljavanje, kao i razloge za to, na društvenoj mreži Tviter naveo je Đukanović.

- Ova osoba govori o rezultatima i šta su njeni uslovi da bude u narednoj vladi. Zemljo, otvori se. Bogu hvala, na osnovu njenog baljezganja jasno se zaključuje da, na sreću građana Srbije, dotična uskoro neće biti ništa. Srećan put u opoziciju - napisao je ovaj član Predsedništva SNS.

Komentarišući navode stranačkog kolege, Mihajlovićeva je u razgovoru za Srpski telegraf poručila da Đukanović treba da se drži svojih klijenata, a ne da vodi brigu o njoj.

- Drž se, Đuka, ti Dijane i tvojih klijenata, ne brini za mene i novu vladu - istakla je Mihajlovićeva.

Svi Zoranini ratovi

Ministarki Mihajlović ovo nije prvi javni sukob, tokom prethodnih godina ratovala je sa stranačkim kolegama, direktorima javnih preduzeća. Nije se libila i sebi da da za pravo da odlučuju s kim će SNS ići u koaliciju, pa je u tom žaru borbe redovno napadala socijaliste i Ivicu Dačića.

1. Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas"

- Nezadovoljna kako vodi JP "Srbijagas", naredila obezbeđenju da ga izbace sa sastanka u Vladi pred kamerama

2. Danica Drašković, član Odbora direktora NIS

- Pokušala da je smeni iz Odbora direktora NIS, ali je Draškovićeva opstala. Pokušaj smenjivanja pratile su uvrede s obe strane

3. Ana Brnabić, premijerka Vlade Srbije

- Na jednoj konferenciji premijerka je sve zasluge za novi sistem izdavanja elektronskih građevinskih dozvola prepisala NALED, nije ni pomenula Ministarstvo saobraćaja i građevine, zbog čega je Mihajlovićeva na bini prevrtala očima

4. Ivica Dačić, predsednik Skupštine, lider SPS

- U više navrata je vređala ceo SPS i njihovog lidera, pominjući da životare na grbači SNS, da ne dele odgovornost u istoj meri kao i naprednjaci...

Bonus video: