To je NOTORNA LAŽ, neko vas je pogrešno obavestio! Predsednik Vučić jasan: Ne prodajemo, hoćemo da kupimo!


IZVOR: Republika - 15.06.2022 | 10:12


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da država nema nameru da proda Elektroprivredu Srbije, već potpuno suprotno, želi da kupi elektroprivrede drugih zemalja.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ
To je NOTORNA LAŽ, neko vas je pogrešno obavestio! Predsednik Vučić jasan: Ne prodajemo, hoćemo da kupimo!

Opozicioni mediji danima unazad pišu o navodnim planovima naše države da proda Elektroprivredu Srbije (EPS). Mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka uporno forsiraju priču o tome kako se priprema teren za prodaju EPS-a, a te navode je predsednik Aleksandar Vučić odlučno negirao.

To je notorna laž, nemam šta više drugo da vam kažem. To je kao da mi kažete da imam crveni sako, nemam. Niko nije razmatrao takvu mogućnost. Taj ko bi to sada uradio, bio bi mnogo glup jer bi radio direktno protiv interesa naše zemlje. Nijednog sekunda to nije razmatrano - rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja sektora B5 obilaznice oko Beograda.

On je dodao da Srbija razmatra kupovinu drugih Elektroprivreda iz regiona.

- Ne samo da ne prodajemo EPS, nego mi hoćemo da kupimo i gledamo u regionu šta ima. Gledamo da kupimo nešto od elektropirvreda drugih zemalja. To je neko nekoga pogrešno obavestio - zaključio je predsednik Srbije.

Vučić je ovom prilikom govorio i o povećanju plata i penzija, a posebno lepu vest imao je za naše najstarije sugrađane.