VUČIĆ OBELODANIO TAČNO VREME I DATUM: Evo kada će predsednik Srbije razgovarati sa Putinom!


IZVOR: Republika - 26.05.2022 | 09:40


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će telefonom razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
VUČIĆ OBELODANIO TAČNO VREME I DATUM: Evo kada će predsednik Srbije razgovarati sa Putinom!

Nakon obilaska radova na obilaznici koja izlazi na Bubanj potok, šef države precizirao je da će razgovarati sa Putinom u nedelju, tačno u 11 časova.

Vučić je, podsetimo, ranije otkrio da će za ruskog predsednika imati tri ključna pitanja, a sva tri se tiču gasa.

- Ne mogu ja da znam šta će mene predsednik Putin da pita. Ali znam šta ću ja da pitam. Količina gasa, cena gasa i redovnost isporuka - rekao je nedavno predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/AP, TV Pink

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Predsednik je takođe u više navrata naglasio da se stav Srbije po pitanju uvođenja sankcija Rusiji nije promenio.

- Ja nisam od onih koji se zaklinju pa ne ispune nešto. Ja više volim da se ne zaklinjem a da uradim nešto. Uvek je taj pristup bio bolji, uvek sam tom pristupu više verovao nego onima koji se kunu u sve na svetu a treći dan znam da će da urade sve drugačije - rekao je Vučić,za Radio televiziju Srbije (RTS).

Predsednik je izjavio i da „za sada ne postoji mogućnost“ da Srbija uvede sankcije Rusiji, a „šta će biti u budućnosti - ja ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda“.

- Ko zna i kakve pretnje mogu da budu i šta sve može da bude. Kao što vidite prošlo je 90 dana i Srbija vodi istu politiku, jedina u celoj Evropi, mala zemlja, brojčano malog ali ponositog naroda, vodi svoju politiku - dadao je Vičić.