BEZ KIČME: SVE ZA VLAST, PA I PO CENU GAŽENJA SVIH PRINCIPA: Gojković napadao Boška, sad ga moli za koaliciju?!


IZVOR: Republika - 05.02.2022 | 09:15


Nakon turbulencija unutar POKS, gde su se zbog neskladnih odnosa napravile dve frakcije, jedna frakcija nastavila je delovanje sa DSS u koaliciji NADA i već promovisala svog kandidata Vojislava Mihailovića za gradonačelnika Beograda, te Miloša Jovanovića za predsednika Srbije. Druga frakcija, sa Žikom Gojkovićem na čelu, nalazi se u nebranom grožđu, pa svakodnevno ide i pokušava da pošto-poto ostvari koaliciju s nekim da bi izašla na izbore. Kako Srpski telegraf saznaje, poslednji očajnički pokušaj Gojković vidi u svom dosadašnjem ljutom neprijatelju Bošku Obradoviću i Dverima.

Foto: Tanjug
BEZ KIČME: SVE ZA VLAST, PA I PO CENU GAŽENJA SVIH PRINCIPA: Gojković napadao Boška, sad ga moli za koaliciju?!

Naime, Gojković se nakon raskidanja koalicije njegove frakcije POKS sa DSS najpre obratio Zavetnicima, međutim, pregovori su se neslavno završili. Zavetnici su ga odbili jer smatraju da Žika ima previše afera zbog kojih bi s njim više izgubili nego dobili.

- Samo nekoliko dana kasnije Gojković se grčevito hvata Boška Obradovića i njegovog Patriotskog bloka, videvši ih kao poslednju šansu da se domogne cenzusa i poslaničkog mandata. Pristao je čak i na to da ne bude prvi na parlamentarnoj listi, već da to mesto prepusti svom zameniku Milošu Parandiloviću. Ovaj ponižavajući zahtev i ultimatum ispostavio je lično Boško Obradović, plašeći se da će mu Gojkovićeve mnogobrojne afere srušiti rejting. U frakciji koju predvodi Gojković ovaj potez dočekan je s nevericom jer je prvi na listi, po pravilu, lider stranke - kaže naš izvor.

I ne samo to. Članovi sad pričaju među sobom da se Gojković poneo kao beskičmenjak jer je dosad oštro kritikovao i napadao Boška Obradovića i još 2018. javno tvrdio da su "Dveri predvodnici politike mržnje prema neistomišljenicima iako se stalno predstavljaju kao verujući ljudi".

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Boško Obradović

Nije Boško Obradović bio imun na lik i delo Žike Gojkovića, pa ga je 2020, sa još 20 pristalica Dveri, fizički napao i verbalno izvređao, nakon čega je Gojković tražio kaznu zatvora za njih.

Da je u politici sve moguće, pa i zaboraviti neskriveni animozitet samo da bi se dočepali vlasti, Obradović i Gojković su na korak do toga da to i dokažu. Ostaje pitanje i kako će Boško Obradović, koji se predstavlja kao beskompromisni opozicionar, objasniti da mu je glavni koalicioni partner na državnim jaslama već skoro 10 godina, kao član borda direktora jedne od najuspešnijih državnih kompanija, pa i to što je u vlasti sa SNS u Somboru (odakle je i Gojković), Kragujevcu, Novom Sadu, Kruševcu, Bečeju, Temerinu...
Gojković i Obradović juče nisu odgovorili na naša pitanja.

Parandilović nije završio fakultet

Parandilović je doskora bio PR POKS. Gojković ga je zaposlio u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a iako u svojim nastupima često kritikuje partijsko zapošljavanje, ne pominje da je i sam pomoću partijske knjižice došao do posla u javnom sektoru. Još jedan problem Parandilovića jeste to što nema dovoljan kredibilitet jer nikada nije uspeo da završi fakultet koji je upisao.

Bonus video: