KAO POKVARENA PLOČA: Jeremić izbegao da odgovori na konkretna pitanja novinara! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 20.11.2021 | 12:47


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, čija se stranka pridružila opstrukciji kompanije Rio Tinto, koja je u Srbiji od 2004. godine, odbio je da odgovara na jasna novinarksa pitanja.

Foto: ST/N. PANČIĆ
KAO POKVARENA PLOČA: Jeremić izbegao da odgovori na konkretna pitanja novinara! (VIDEO)

Umesto toga, Jeremić je kao pokvarena ploča ponavljao unapred spremljen govor na konferenciji koju je organizovao na Tašmajdanu.

Novinare je zanimalo zašto se Jeremić upravo sada priključio hajci na Rio Tinto, iako je ta  već odavno sprovodi istraživanja u Srbiji.

Da sve bude gore po Jeremića i njegove pajtose iz opozicije, Rio Tinto je i došao u Srbiju baš u vreme dok je on bio ministar.

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

- Nikada, ni na vladi, ni na bilo kom drugom forumu svoj glas nisam dao za to da se uništava životna sredina u Srbiji. Pozicija Narodne stranke je sledeća - onoga trenutka kada Nemačka odluči da počne sa eksploatacijom litijuma, tada i Srbija može razmišljati da uradi isto, pod uslovom da se koristi i tehnologija kao u Nemačkoj - pravdao se Jeremić.

Na ponovljeno pitanje da li glasao na sednici vlade u vreme dok je bio ministar za dolazak Rio Tinta, Jeremić je izbegao odgovor.

- Ja bih ponovio šta je stav Narodne stranke. Kada se bude kopao litijum u Nemačkoj, tada može da se kopa i u Srbiji - naveo je Jeremić.