OVO JE NAJDRAMATIČNIJI NAPAD NA SLOBODU ŠTAMPE I NOVINARSKI INTEGRITET! Miletić šokiran zbog napada na Lađevića: SRBIJA NEĆE USTUKNUTI PRED SILEDŽIJAMA I UBICAMA!


IZVOR: Republika - 01.10.2021 | 11:01


Predsednik Centra za proučavanje globalizacije, Dejan Miletić, oštro je osudio napad na glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića, navodeći da Srbija neće ustuknuti pred siledžijama i ubicama.

Foto: printscreen/TVPink

Dejan Miletič, šef Centra za proučavanje globalizacije

Napad na glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića uzdrmao je javnost naše zemlje, a povodom tog incidenta se gotovo momentalno oglasio i predsednik Centra za proučavanje globalizacije, Dejan Miletić.

Taj analitičar oštro je osudio udar na slobodu novinarstva, navodeći da se incident, bez sumnje, dogodio zbog rada našeg lista.     

- Ovo je najdramatičniji napad na slobodu štampe i novinarski integritet, koji je nedopustiv u svakom smislu. Srpski telegraf i glavni urednik Lađevic predstavljaju vađnu kariku u borbi Srbije za sveopšti društveni preporod, a njihova otvorenost, direktnost, beskompromisnost i hrabrost, predstavljaju primer vrhunskog novinarstva. Odlučno se mora podići glas protiv ovakvog brutalnog napada na gospodina Lađevića, kao i da se preduzmu sve potrebne mere države da se počinilac nađe i privede pravdi, a ovakvi i slični napadi zaustave - poručio je Miletić. 

Kako je dodao, Srbija nema nameru da ustukne pred siledžijama i ubicama.

- To treba jasno svima staviti do znanja - zaključio je on.