SRBIJA SE NE STIDI SVOJIH ŽRTAVA: Predsednik Vučić objavio snimak o izgradnji svesrpskog svetilišta na najtužnijem mestu (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.09.2021 | 16:02


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je snimak na svom Instagram nalogu povodom svesrpskog svetilišta koje će biti izgrađeno na najtužnijem mestu, u Donjoj Gradini.

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Aleksandar Vučić

- Srbija i srpski narod pamte. Srbija se ne stidi svojih žrtava. To su naši junaci i daćemo sve od sebe da njihovo junačko delo ne bude zaboravljeno - napisao je Vučić na instagramu.

- Razgovarali smo o tome kako i na koji način da osnažimo kulturu pamćenja, kako da učinimo sve da ne budu zaboravljene jasenovačke žrtve, šta je to što država može da pomogne i srpskoj crkvi, koja ima izuzetno značajnu ulogu u celom procesu. Ono što je za nas značajno - danas smo konačno postigli dogovor, i prenosim potvrdu i gospodina Dodika, da krećemo u izgradnju nečega što bi trebalo da bude svesrpsko svetilište na najtužnijem mestu u Donjoj Gradini na teritoriji Republike Srpske, da podignemo veliki memorijalni centar, ali u kojem bismo podsetili i na sve druge zločine počinjene nad našim narodom, da sećanje na sprsko ime i prezime ne bude zatrto! Srbija pamti! - objavljeno je u snimku.