NENAD ČANAK SA STRANIM SILAMA UVELIKO SPREMA OTCEPLJENJE VOJVODINE! Odrednicu "Vojvođanin" nije smislio sam!


IZVOR: Republika - 01.09.2021 | 07:42


Lider LSV Nenad Čanak , koji je zajedno sa Vojvođanskom partijom pokrenuo inicijativu da se na predstojećem popisu stanovništa 2022. godine uvede nova nacionalna pripadnost "Vojvođanin/Vojvođanka", uveliko sa stranim silama radi na ocepljenju severne srpske Pokrajine.

Foto: youtube.com/printscreen

Nenad Čanak ideju o "Vojvođaninu" nije smislio sam

Kako piše Alo, inicijativa da se odrednica "Vojvođanin/Vojvođanka" klasifikuje kao posebna nacionalna pripadnost, deo je većeg plana stranih sila koji za krajnji cilj ima otcepljenje Vojvodine kao posebne države!

Podsećamo da su pokretači ove ideje upravo Čanak i Vojvođanska partija, međutim, prema izvoru ovog lista, oni je nisu smislili sami.

O opasnosti ove ideje pre neki dan upozorila je i Srpska akademija nauka i umetnosti, a i brojni domaći stručnjaci.

Analitičar Dragomir Anđelković za Alo objašnjava da situacija s Vojvodinom veoma podseća na crnogorski scenario.

- Pre sto godina u Crnoj Gori nikome nije palo na pamet da se izjasni kao Crnogorac jer su Crnogorci bili najveći Srbi, a Crna Gora je bila nazivana srpskom Spartom. Međutim, kada je ta odrednica uvedena 1945. godine uz podršku unisrpskih vlasti, postepeno je ta ideja crnogorstva zaživela. Narod se može oblikovati na raznenačine ako neko iz političkih struktura iza toga stane i bude uporan - rekao je Anđelković, i dodao da Srbija to ne sme da dopusti.

- Postoje interesi sa strane da se Vojvodina otcepi od Srbije. A to je nemo guće u okolnostima kada u Vojvodini živi 70 odsto Srba. Nečija je ideja da se deo Srba pretvori u neke lažne, etničke Vojvođane I da se onda započne akcija otcepljenja Vojvodine - zaključuje on.