"PUCA" I IZ ZATVORA! Hašim Tači čestitao Ediju Rami na pobedi!


IZVOR: Republika - 28.04.2021 | 09:41


Bivši predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, koji se trenutno nalazi u zatvoru Haškog tribunala gde mu se sudi za zločine protiv čovečnosti, čestitao je premijeru Albanije Ediju Rami pobedu na nedavno održanim izborima.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">Fotomontaža/Tanjug/profimedia</a>

Rama je to objavio na svom Fejsbuku, navodeći da mu je Tači poručio da pored Albanije brine i o Kosovu i da se uvek borio za ujedinjenje sa Albanijom.

- Tek kada je Kosovo oslobođeno, shvatili smo da je ujedinjenje bilo daleko i nemoguće. Takođe sam se borio za ovaj ideal sa Kosovom unutar Albanije. Kada su mogućnosti bile ograničene, borio sam se za Kosovo kao državu - ponos svog života. Trudio sam se za Kosovo, ali i pogrešio - jednom entuzijazmom idealiste, a kasnije arogancijom vladara - napisao je Tači.

Dodao je da nije pogrešio jedino po pitanju Rame koji mu je uvek davao podršku.

- Želim vam da i dalje dajete sve od svoje duše za Albaniju. To je zato što čak i kada u dane kada sunčeva svetlost ne prodire kroz zatvorene zidove ćelije, sunce zagreje moje srce samo kada su Albanija i Kosovo dobro - zaključio je Tači.

 

????? Vëlla Edi, Dhomat e ngushta e muret e qelisë së Hagës nuk e përmbajnë dot shpërthimin e entuziazmit tim për... Posted by Edi Rama on Tuesday, April 27, 2021

Rama je u utorak proglasio pobedu na izborima u Albaniji, gde je prema preliminarnim rezultatima osvojio 74 od 140 mandata u parlamentu.