VUČIĆU URUČEN KLJUČ GRADA: Od danas i ja sam Banjalučanin (VIDEO)


IZVOR: Republika - 22.04.2021 | 10:02


Predsedniku Srbije Aleksandu Vučiću na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina.

Foto: printscreen

- Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije - rekao je Vučić i dodao da je Banjaluka ostala "najvažniji srpski grad uz Beograd".

- Mnogo vam hvala na ovom priznanju, tek kad ga dobijete shvatite koliko ste mali i koliko ste satkani u sujete. Dobiti nagradu u ovom gradu, Veselina Maslaša, jednog Marijana Beleša, veliko vam hvala na tome.

- Takav grad u kojem je za svakoga ima mesta uspevao je da uve izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je ispred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin - rekao je Vučić.

- A biti Banjalučanin znati da je ovo grad svih, grad razlika. Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi date ovo priznanje i zbog toga sam jako srećan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih joj uspešnije pokazao svoje emocije.

Foto: youtube.com/printscreen

Vučiću uručeni ključevi grada

- Banjaluka mora da bude primer i dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu da žive zajedno i stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi. Pripadnicima srpskog naroda niko ne može da oduzme pravo da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za budućnost.  Niko ne treba da umre zbog vere i nacije, budućnost zahteva kolevke i život, previše je grobova - rekao je predsednik.

- U Banjaluku ćemo mnogo ulagati, kao i u mnoge druge delove Republike Srpske. Imaćemo, kao Srbija, sve veću snagu, moć i novac. Taj novac nećemo trošiti samo u gradovima i selima Srbije, pomagaćemo i Republici Srpskoj. Veliko hvala na današnjem gostoprimstvu, ali i na ovom priznanju. Primio sam nekoliko priznanja, različitih, na koje sam ponosan. Dobio sam ključeve mnogih gradova u Srbiji i regionu, ali moram da budem iskren, ne pamtim da sam bio toliko uzbuđen kada dobijam ključeve nekog grada, kao danas. Od danas i ja sam Banjalučanin - dodao je Vučić.

Na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Grada pušten je film o predsedniku Vučiću i pomoći Srbije Republici Srpskoj u borbi protiv korone.