ČANAK POSLAO BRUTALNU PORUKU: Kad bi neko rekao da Fajzerova vakcina sadrži vijagru i garantuje erekciju, bilo bi više vakcinisanih!


IZVOR: Republika - 04.04.2021 | 09:35


Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da vakcinacija protiv koronavirusa mora da bude obavezna, da su to ozbiljne stvari i da sa tim nema šale.

Foto: Printscreen/TV Prva

Nenad Čanak

Nenad Čanak navodi da je najvažnija stvar koja se gubi iz vida da je država sebe "kreni-stani principom" dovela u situaciju da ljudi podsvesno shvataju mere kao ugnjetavanje.

- Zato država mora da bude čvrsta u stavovima šta hoćemo da uradimo - navodi Čanak.

Kako navodi - "ili će svi poštovati sve, ili ne očekujte da bilo ko nešto poštuje". Objašnjava da će mere morati da se odnose na svakoga, kako bi se shvatile ozbiljno.

Na pitanje o kolu ispred spomenika Stefanu Nemanji, Čanak navodi:

- To je jedan agresivni prostakluk, koji iza sebe nose nacionalne simbole. Čista zloupotreba. Zloupotreba i tih ljudi, jer im se podmeće politička uloga kojoj nema mesta.

Čanak smatra da vakcinacija mora da bude obavezna. Navodi da su to ozbiljne stvari i da sa tim nema šale.

- Sa jedne strane imate ljude koji umiru na respiratorima i one koji umiru nspasavajući te na respiratorima i sa druge strane one koji kažu da to sve ne postoji. To je opasnost po narodno zdravlje. Tu šale nema. Sloboda je ograničena slobodom drugih - zaključuje.

- Svako ko je prenosilac zarazne bolesti nema pravo. Ako hoćete da budete neko ko neće da se vakciniše - to vam oduzima pravo da budete u kontaktu sa drugim ljudima. Morate biti izolovani - neka vam to zvuči kako hoćete. Niko nema pravo da ugrožava moju porodicu svojim predrasudama - dodaje.

Na pitanje da li pravi razliku između onoga ko iznosi sumnju i onoga ko otvoreno poziva da se ne vakciniše, Nenad čanak navodi:

- Da li su svi podjednako krivi - treba oda odrede nadležni pravosudni organi.

Kakva bi bila situacija da vakcina nije toliko dostupna, Čanak navodi:

- Da se utvrdi da u Fajzeru ima Vijagra i da garantuje narednih 6 meseci erekciju, odziv bi bio veći - kaže Čanak objašnjavajući da ljude zanima šta ima u vakcini, a ne zanima ih šta ima u Vijagri koja dolazi od istog proizvođača, ili u vrišlama.