SVE IZVESNIJE UVOĐENJE REDOVNOG VOJNOG ROKA! Kaserne se već spremaju!


IZVOR: Republika - 06.02.2021 | 12:06


Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se već pripremaju kasarne za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se država odluči za njegovo ponovno uvođenje.

Foto: youtube.com/Novo jutro

- Revitalizujemo kasarne koje nisu korišćene jako dugo i pripremamo ih za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se opredelimo za to - kazao je Stefanović.

Na pitanje kada će, u skladu sa onim što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, ponovo biti aktivirani pojedini napušteni garnizoni i u kom periodu, Stefanović je rekao da se, pre svega, radi o novim bataljonima koji će se uspostaviti u Loznici i to pešadijski bataljon i u Priboju brdsko - pešadijski bataljon.

Dodao je da se to očekuje 2022. godine.

- Okvirne rokove ne bih davao, jer se trudimo da u potpunosti ove godine završimo prvu fazu rekonstrukcije kasarne u Loznici, u narendoj godini i drugu fazu. Očekujem da tokom 2022. godine, uz sva ograničenje, imamo potpuno popunjen bataljon. Očekujem isti vremenski rok i za Priboj - rekao je on.

Kaže da će u Priboju biti potrebno malo više vremena jer će se tu graditi kontejnerski tip smeštaja za bataljon.

 
$bp("Brid_12613460", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});
Radimo i na promeni formacije i vraćanju odnosno relokaciji određenih jedinica u druge garnizone u Srbiji, dodao je Stefanović.