ANA BRNABIĆ O ČELNIKU KANCELARIJE DFC: Džon Jovanović već šparta po okruženju!


IZVOR: E. S. T. - 27.09.2020 | 19:30


Premijerka Ana Brnabić istakla je juče da je kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u okruženju prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Džon Jovanović

Ona je naglasila da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu, on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

- Od te kancelarije korist će imati ceo region jer je Vučić prvi postavio tezu da nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj kancelariji iako će ona najviše doneti Srbiji kao najjačoj ekonomiji regiona - precizirala je Brnabićeva i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

 
$bp("Brid_01232055", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Premijerka je navela da su Sjedinjene Države samim pronalaskom Jovanovića i postavljenjem na čelo kancelarije u Beogradu pokazale koliko im je stalo do Srbije.

Foto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Ana Brnabić

Kako je rekla, u protekloj sedmici smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije.

- Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je, naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu - poručila je premijerka Ana Brnabić.