Zorana: Potrošićemo pare! Ruf: To volim da čujem!


IZVOR: J. D. J. - 28.09.2018 | 20:47


Zorana Mihajlović svojim odgovorom oduševila je šefa misije MMF! Ministarka građevinarstva obradovala je prvog čoveka Međunarodnog monetarnog fonda zaduženog za Srbiju Džejmsa Rufa najavom da će u budžetu za narednu godinu biti 20 milijardi dinara više za kapitalne projekte, što je Ruf iskreno pozdravio rečima: "To volim da čujem".

Foto: Tanjug/AP

Zorana Mihajlović

Naime, pregovarački tim iz Vašingtona zanimalo je da li će Srbija uspeti da potroši dobijeni novac, budući da se ranije često dešavalo da nam to baš i ne pođe za rukom, što je ministarka odrešito potvrdila i najavila početak brojnih projekata.

MIHAJLOVIĆEVA: Za kapitalne projekte dogodine 20 milijardi više

- To je naš novi investicioni ciklus. Sledeće godine počinjemo da gradimo Moravski koridor, vredan 800 miliona evra. Prvog marta počinje izgradnja deonice Preljina-Požega u vrednosti od 450 miliona evra i deonice Niš-Pločnik na auto-putu Niš-Merdare-Priština od 500 miliona. Radiće se i deo auto-puta od Rume do Šapca i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, što će koštati preko 200 miliona, a najskuplje će nas stajati izgradnja treće deonice brze pruge Novi Sad - Subotica, milijardu evra - nabrojala je ministarka.