MIŠKOVIĆ NE ODUSTAJE OD SAVA CENTRA: Spreman da uloži duplo više nego što grad traži


IZVOR: informer.rs, Republika - 10.05.2018 | 18:43


Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković hoće po svaku cenu da kupi Sava centar! Za njegovo renoviranje tajkun je spreman da izdvoji između 25 i 30 miliona evra, što je duplo više od traženog. Uz to, ponudio je i da pokrije dugove centra, dok bi profit delio sa Gradom Beogradom!

Foto: Tanjug

Rešen da kupi Sava centar: Miroslav Mišković

Miškoviću, koji se jedini javio na tender i ima rok do 20. juna da dostavi finansijsku ponudu, pripalo bi 49 odsto akcija "Sava centra", dok bi 51 odsto ostalo u vlasništvu grada.

Iako "Delta" još nije poslala zvaničnu ponudu, dobro upućeni izvori kažu da Mišković planira da u renoviranje Sava centra investira daleko više nego što je predviđeno uslovima tendera.

- Grad traži za "Sava centar" ulaganje od najmanje 12,5 miliona evra, a Mišković je spreman da izdvoji duplo više, između 25 i 30 miliona. Pored toga, "Delta" je već napravila projekat po kojem bi se najveći kongresni centar u Srbiji pasarelom spojio sa hotelom "Interkontinental". Taj potpuno novi hotel "Delta" planira da gradi u neposrednoj blizini - kaže sagovornik Informera.

Iz "Delte" su ponosno najavili da su spremni na svaku vrstu pregovora kako bi postali partner gradu u ovom poslu. Potpredsednik "Delta holdinga" Živorad Vasić rekao je da "nude Beogradu ono što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu".

- "Delta holding" je spreman da ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra. S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija hoće da dobit deli sa Gradom Beogradom - naglasio je Vasić.

On je naveo i da nema dileme da "Delta" može da obnovi i podigne na noge najveći kongresni centar u zemlji.

- Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu, da eventualni gubitak ide na račun "Delte" kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo. Dva su razloga za takvu ponudu. Prvi, veoma smo motivisani za obnovu Sava centra jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za "Deltin" hotelski biznis. Drugo, "Delta" ima veliko iskustvo u hotelijerstvu, imamo i finansije i kadrove i zato smo optimistični u pogledu rezultata ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji - objasnio je Vasić.