Menadžment banjalučkog aerodroma u poseti Aerodromu Nikola Tesla


IZVOR: Republika - 16.04.2018 | 14:11


V. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević razgovarao je danas sa v. d. generalnog direktora Međunarodnog aerodroma Banja Luka Duškom Kovačevićem, koji je boravio u poseti Aerodromu Nikola Tesla. Cilj posete bio je unapređenje saradnje dva aerodroma, koja intenzivno postoji već nekoliko godina.

Foto: Republika.rs

Čelnici na okupu

Saradnja Aerodroma Nikola Tesla i Aerodroma Banja Luka zasnovana je na tehničkoj pomoći, koju stručne službe beogradskog aerodroma pružaju kolegama u Banja Luci. Stručna pomoć predstavlja donacije aerodromske opreme i obuke koje Centar za stručno osposobljavanje pruža u oblasti poslova iz zemaljskog opsluživanja. Tema današnjeg sastanka bile su i aktivnosti u oblasti komercijalnog poslovanja, koje podrazumevaju pomoć pri dovođenju novih avio-kompanija u Banja Luku.

Foto: Republika.rs

Uspešan sastanak

Sastanku su takođe, u ime Aerodroma Nikola Tesla, prisustvovali i izvršni direktor Raša Ristivojević, direktor Tehnike Dragan Dimitrijević, direktor Obezbeđivanja Vladimir Mićić, direktor Komercijalnog poslovanja i marketinga Miodrag Mirković, kao i Dario Srdić, šef službe Prihvata i otpreme Međunarodnog aerodroma Banja Luka.

Predstavnici menadžmenta aerodroma Banja Luka u pratnji kolega sa beogradskog aerodroma obišli su aerodrom Nikola Tesla, gde su se upoznali sa tehnologijom prihvata i otpreme putnika i prtljaga, opslugom vazduhoplova, kao i izvršenim investicijama u cilju modernizacije i unapređenja infrastrukture Terminala 1 i Terminala 2.