ŠIBICARI IZ "TOP ŠOPA"! Razočarani kupci ukazali na ozbiljni prevaru: DŽOGERA IMA, KRPE NEMA!


IZVOR: Biljana BOJIĆ - 19.10.2022 | 14:59


Kad kupite rovus čistač, posle izvesnog vremena trebaće vam specijalna krpa, bez koje je neupotrebljiv, ali nje nema.

Foto: ST/ D. STANKOVIĆ
ŠIBICARI IZ "TOP ŠOPA"! Razočarani kupci ukazali na ozbiljni prevaru: DŽOGERA IMA, KRPE NEMA!

Svi koji su kupili rovus sprej čistač s raspršivačem lagano mogu da se oproste od njega. Ako to već nisu učinili...

Zašto?

Jer u prodavnicama "Top šopa", gde se jedino prodaje taj čistač, već mesecima nema neophodnog dodatka - mikrofiber krpe. Ta krpa je promenljiva - kad se istroši, ofuca, baca se i stavlja nova.

Ako krpe nema, čistač je neupotrebljiv!

BAŠ SU PAMETNI

- Aaaa, pa nemamo te krpe. Ne stižu nam već mesecima. I ne znamo kada i da li ćemo ih uopšte više dobijati - gotovo identičan je odgovor u svim prodavnicama "Top šopa" koje smo pozvali ili obišli u Beogradu nakon što nam se javio veći broj ogorčenih čitalaca.

Identičan odgovor dobili smo i od operatera kad smo pozvali da poručimo:

- Nema na lageru. Ne znamo kada ćemo ih dobiti.

Ali i prodavci i operateri bi, kao po naredbi, odmah predusretljivo ponudili rešenje: umesto krpa (čije pakovanje od dva komada je koštalo oko 800 dinara), nude - šta? Pa novi model rovus sprej čistača, za koje krpa ima koliko volite!

U prevodu, bacite svoj čistač, koji ste platili oko 2.800 dinara. I onda kupite nov!

JASNA PARALELA

Na ovaj slučaj ukazali su nam mnogobrojni čitaoci, koji su se javili redakciji Srpskog telegrafa.

Foto: printscreen

 

 

- Sve ovo vam je čista prevara! Zamislite šta su se oni setili! Uvale vam taj rovus, a onda posle nekog vremena iz prodaje povuku neophodnih mikrofiber krpa. To bi vam bilo isto kao da kupite usisivač, ali onda na tržištu više ne možete da nađete kese. U prevodu, da ga bacite. I kad odete da se žalite, oni bi da vam izvuku još para nudeći njihovo genijalno rešenje - to u kontejner, kupite novi model! Sram ih, bre, bilo! Ovo je čista prevara i pljačka kupaca - žalili su se prevareni kupci.

Na poslata pitanja "Top šop" nije odgovorio. 

Na forumima ih svi pljuju

Foto: printscreen

 

 

Na mnogim internet-forumima niko nema nijednu lepu reč za "Top šop". 

- Neprofesionalni agenti kojima je malo 12 dana da obaveste klijente o nedostatku artikla u odgovarajućoj boji. A još veći amaterizam i drskost da kažu da im treba naknadnih 10 dana da pošalju artikle i to na intervenciju kupca! Firma za izbegavanje, o diskutabilnom kvalitetu proizvoda ne bih ni govorio. Širom otvorite oči za ovakve i slične - napisao je Željko.

Lepu reč nije imao ni drugi kupac:

- Posle reklamacije rečeno mi je da će mi uplatiti novac. Danas je 19. dan i još nisu uplatili. Kao da smo u 16. veku. Katastrofa. Po kom to zakonu rade. Posle ovog iskustva tamo više ne ulazim. I niko od mojih prijatelja.

Veliki problemi sa slavinama

Srpski telegraf je već pre nekoliko meseci pisao o "Top šopu". Kako je za naš list tada ispričala čitateljka M. Z., malo je falilo da kupi papreno skupu česmu koja je, uz to, i neispravna.

- Savršena slavina, moderna i elegantna koja vodu zagreje za nekoliko minuta. Baš onakva kakvu sam tražila za novu ordinaciju - rekla nam je zubarka M. Z., a potom objasnila da joj je u prodavnici "Top šopa" prišao trgovac i upola glasa joj kazao da bi bilo dobro da razmisli još jednom jer su u pitanju neispravne slavine, koje kupci konstantno reklamiraju.