PKS u Dubaiju predstavlja inovativna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa


IZVOR: Republika - 11.09.2021 | 07:00


Oko dve stotine privrednika iz Srbije, već tokom prve dve sedmice Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“, imaće priliku da predstave inovativne proizvode, povežu se sa dobrim kompanijama i pronađu partnere. Među prvima, put Dubaija kreće i INZA grupacija koja će na ovoj globalnoj izložbi predstaviti integrisana digitalna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa.

Foto: Promo foto

PKS predstavlja inovativna rešenja za upravljanje katastrofama

 

- Veliko je zadovoljstvo i čast biti deo porodice privrednika Republike Srbije koja će učestvovati na najvećem predstavljanju privrede i inovativnih dostignuća na svetu. Ekspo 2020 Dubai je ne samo prilika već i izazov da pokažemo naša dostignuća i inovativna rešenja u užim oblastima kojima se bavimo. Zahvaljujući prepoznavanju našeg rada i bonitetne izvrsnosti od strane Privredne komore Srbije, INZA Group će zajedno sa ostalim privrednicima iz javnog i privatnog sektora, u prvoj tematskoj sedmici izložbe koja će se baviti klimatskim promenama i biodiverzitetom, prezentovati svoja integrisana digitalna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa - ističe Edin Garaplija, generalni direktor ove kompanije. 

Foto: Promo foto

Inovativna rešenja za upravljanje katastrofama PKS

 

Slične aplikacije su već u upotrebi u Skandinavskim zemljama koje imaju najrazvijenije socijalno-društvene i zdravstvene sisteme.

- Međutim naša aplikativna inovativnost ide korak dalje u razvijanju preventivnog faktora za smanjanje posledica od katastrofa, što potvrđuje naučni algoritam da je isplativije uložiti jedan evro u prevenciju, nego trpeti tri evra direktnih i pet evra indirektnih šteta, kao što je to bio slučaj u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju i bliži region 2014. godine - objasnio je Garaplija.

Foto: Promo foto

Inovativna rešenja za upravljanje katastrofama Privredne komore Srbije

 

I“NZA Group - protecting people“, (https://www.inzagroup.eu) je prepoznatljivi brend koji već više od 50 godina uspešno okuplja renomirane naučnoistraživačke institute za upravljanja rizicima i inovacione centre čije je poslovanje podeljeno prema konceptu EU mehanizma civilne zaštite i spašavanja na prevenciju, spremnost i odgovor.

Ekspo 2020 Dubai pravo mesto za nove investicije i poslove

Marko Čadež predsednik PKS pozvao je male i srednje firme da se prijave za učešće na Ekspo 2020 Dubai.  

- Uveren sam da će od početka oktobra Dubai biti pravo mesto za nove investicije i nove poslove, i prilika da srpska privreda pokaže fantastične inovativne proizvode i rešenja. Već u prvim tematskim nedeljama, posvećenim klimi, biodiverzitetu i svemiru biće prezentovana naša moderna rešenja, od inovativnih prevoznih sredstava do balističkih padobrana i najnovijih tehnologija u poljoprivredi - rekao je Čadež.

Tokom šest meseci trajanja izložbe srpski biznis hab biće kuća srpske privrede gde će privrednici moći da organizuju sastanke, prezentacije, izlože svoje proizvode..., poručio je predsednik PKS.