Zašto su različite cene za istu uslugu autobuske stanice?


IZVOR: Tanjug, Republika - 11.04.2019 | 08:34


Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv jednog autoprevoznika iz Vrnjačke Banje zbog naplaćivanja različitih cena za stanične usluge putnicima i prevoznicima.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

Naplaćivanje različitih cena stanične usluge na jedinoj autobuskoj stanici u Vrnjačkoj Banji putnicima za različite prevoznike na istim relacijama, različite iznose za iste usluge u zavisnosti da li autobusi saobraćaju na gradskim i prigradskim, međumesnim ili međunarodnim linijama, biće predmet ispitivanje Komisije za zaštitu konkurencije koja će utvrditi da li je na taj način zloupotrebljen dominantni položaj. 

U ovom postupku Komisija će ispitivati i naplaćivanje različitih iznosa staničnih usluga prevozničkim firmama u zavisnosti od toga na kojoj vrsti linija saobraćaju. 

Naplaćivanje različitih cena može predstavljati povredu konkurencije, pa je Komisija pokrenula postupak i pozvala sva lica koja poseduju podatke, isprave ili relevantne informacije o činjeničnom stanju da im iste dostave.