NIJE SAMO DONIRAO NEVEROVATNU SUMU NOVCA: Evo šta je sve Matić uradio za malog Dušana!


IZVOR: blic.rs - 21.09.2018 | 13:59


Najbolji srpski fudbaler Nemanja Matić ne samo da je donirao 70.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića (4), nego je svojim imenom i autoritetom isposlovao da bolnica u Barseloni primi Dukija na terapiju dva dana pre no što su pare formalno mogle da legnu na račun klinike u Španiji.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nemanja Matić

Prijatelji Nemanje Matića, koji su upućeni u celi tok drame, ispričali su kako se sve odvijalo.

- Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 evra. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana pre no što je novac legao - kaže izvor.

Drama se odvijala u subotu, 15. septembra. Tog prepodneva je u Fondaciji "Podrži život" saopšteno da su putem donacija prikupili 119.391 evro, a da je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

- Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da novac uplati direktno klinici - rekao je tada Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije.

Foto: facebook.com/TV CENTAR

Dušan Todorović

Identitet anonimnog donatora, srpskog fudbalera Nemanje Matića, otkrio je danas u potresnoj poruci Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, koji mu je pritom još jednom javno izrazio veliku zahvalnost.

Borba se nastavlja! Mali Dušan je ujedinio celu Srbiju koja misli na njega i nada se izlečenju.