(FOTO) KARNEVALSKA ATMOSFERA U NOVOM SADU: Pogledajte fotografije sa Festivala boja


IZVOR: Tanjug - 12.08.2018 | 21:15


Povodom Međunarodnog dana mladih, omladina iz Novog Sada odlučila je da po uzoru na Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, danas oboji Štrand.

Foto: Tanjug/J. Pap

Tekst potpisa

Ivana Miloradov, predstavnica organizacije OPENS, kaže da mladi svojom energijom, kreativnošću i idejama svakodnevno boje grad i okruženje oko sebe, a da su za međunarodni praznik omladine to želeli da urade i bukvalno.

- Dobili smo holi boje iz Indije, podelićemo ih besplatno svim mladima i na naš znak krenućemo da se igramo bojama i da bojimo grad, odnosno Štrand - rekla je Miloradov.

Kako je objasnila, Holi je tradicionalni indijski festival koji se održava svake godine u martu, ne samo u Indiji već i širom sveta, a označava pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime.

POGLEDAJ GALERIJU

Miloradov je podsetila da će Novi Sad iduće godine biti evropska omladinska prestonica, kao i da su procene da će tada taj vojvođanski grad obići više od pola miliona ljudi.


Kaže da više od 42 organizacije trenutno realizuju 47 projekata u Novom Sadu, a da će se oni, prema njenim rečima, nastaviti i naredne godine.

- Veliki broj programa i projekata znači da svakodnevno imamo obuke, vršnjačke edukacije, radionice, festivale, filmske projekcije, bibiloteke, niz programa koji su vrlo ozbiljni, kreativni, edukativni, i koji podstiču jačanje omladinskih organizacija - naglasila je Miloradov.