VULIN: Uz porodicu pilota je čitav naš narod!


IZVOR: Republika - 11.04.2018 | 11:50


Povodom smrti pilota Roberta Kalocija (49) u padu aviona supergaleb G-4 u Kovačici jutros oko 9.30 sati, kao i njegovog kolege koji je nakon katapultiranja sa opasnim povredama prevezen na VMA, javnosti se obraćaju ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vulin

Oni su porodici poginulog pilota majora uputili telegrame saučešća, i trenutno se nalaze ispred Vojnomedicinske akademije.

- Sa njim je bio i major Aleksandar Matić koji je sada dobro, oporavlja se, van životne opasnosti je. U svoje lično ime i ministarstva izražavam saučešće. Ovo je velika i strašna tragedija, za koju niko ne može nikada da bude spreman. Uz njegovu porodicu je čitav naš narod - rekao je Vulin i dodao da je istraga u toku i da će nakon obavljenje istrage obavestiti javnost.

Da podsetimo, svedoci su saopštili da su čuli da je na avionu prestao da radi motor i da su mogli da vide kako su se piloti katapultirali, kao i da je na mestu udara ostao krater.

Uzrok pada aviona i dalje nije poznat.

Za poslednjih deset godina ovo je treći pad Supergaleba. Prvi pad se desio u septembru 2008. godine u Batajnici kada je poginuo jedan pilot, sledeći nesrećni slučaj zabeležen je 7. aprila 2017. godine kod sela Slatina kod Šapca kada su takođe poginula oba pilota.