POGINUO DOK MU SUPRUGA BILA TRUDNA, IZA SEBE OSTAVIO DVA SINA: Vidomir bio strah i trepet za albanske teroriste, za njegovu glavu nuđeno 500.000 nemačkih maraka!


IZVOR: Republika - 08.04.2024 | 23:33


Vidomir je izgubio život u svojoj 29. godini.

Foto: youtube/printscreen
POGINUO DOK MU SUPRUGA BILA TRUDNA, IZA SEBE OSTAVIO DVA SINA: Vidomir bio strah i trepet za albanske teroriste, za njegovu glavu nuđeno 500.000 nemačkih maraka!

Vidomir Šalipur bio je vojnik koji je komandovao jedinicom "Munje" na Kosovu i Metohiji tokom sukoba devedesetih godina. Bio je poznat po svojoj odlučnosti i hrabrosti u borbi protiv šiptarskih terorista koji su često napadali civile i srpsku imovinu na tom području.

Jedinica "Munje" imala je ključnu ulogu u zaštiti teritorije od terorističkih napada. Učestvovali su u višečasovnim borbama protiv šiptarskih terorista, probijajući njihove linije i uspešno razbijajući njihove snage. Vidomir je takođe učestvovao u oslobađanju Lođa, pokazujući izuzetnu hrabrost i odlučnost u borbi protiv terorizma.

Foto: www.profimedia.rs

OVK

Nažalost, Vidomir je izgubio život u svojoj 29. godini dok je njegova supruga bila u poodmakloj trudnoći, ostavljajući iza sebe ženu i dva sina. Njegova hrabrost i predanost ostavili su dubok trag u odbrani teritorije Metohije i pamtiće se kao primer istinskog herojstva i odanosti domovini.

Vidomir Šalipur ostaje trajni simbol hrabrosti i predanosti u borbi protiv terorizma na Kosovu i Metohiji, i njegova žrtva nikada neće biti zaboravljena.

Za njegovu glavu albanski teroristi dali nagradu od čak 500.000 nemačkih maraka.

Slobodan Milošević posthumno je odlikovao Vidomira Šalipura ordenom zasluge u oblasti odbrane i zaštite prvog reda, priznajući njegovu hrabrost i izuzetan doprinos u odbrani teritorije Metohije. Vidomir je bio ranjen u jednoj akciji čišćenja terorista, ali je uprkos tome nastavio borbu, pokazujući izuzetnu hrabrost i predanost svojoj jedinici i zadatku koji mu je poveren.

BONUS VIDEO: