ĐACI PONOVO IDU NA RASPUST ZBOG SKOKA OBOLELIH OD GRIPA?! Mnogo zaraženih među decom i nastavnicima!


IZVOR: Republika/J.B. - 07.02.2024 | 11:57


Sretenjski raspust bi mogao da se produži!

Foto: Shutterstock, Pixabay
ĐACI PONOVO IDU NA RASPUST ZBOG SKOKA OBOLELIH OD GRIPA?! Mnogo zaraženih među decom i nastavnicima!

Zbog povećanog broja učenika i nastavnika koji boluju od respiratornih infekcija i gripa, postoji mogućnost da osnovci i srednjoškolci dobiju neočekivani kratki odmor.

Medijski izvori navode da postoji mogućnost da učenici budu na raspustu od 12. do 16. februara, s povratkom u školske klupe 19. februara.

Prema pisanju "Novosti", rukovodioci osnovnih i srednjih škola u Beogradu su ovog jutra primili poruku od predsednika opštinskih školskih direktora da se izjasne o predlogu da se Sretenjski raspust produži za celu narednu nedelju. Traži se i informacija o broju učenika i zaposlenih koji su trenutno na bolovanju, kao i predlozi za nadoknađivanje propuštene nastave.

Skok zaraženih

Na teritoriji Beograda tokom prošle nedelje od akutnih respiratornih infekcija obolelo je 18.939 osoba.

Novoobolelih je 1.126,3 na 100.000 stanovnika, a od oboljenja sličnih gripu je bolesno 877 pacijenata, odnosno 52,2 novoobolelih na 100.000 stanovnika, podaci su Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

- U pоrеđеnju sа prеthоdnоm nеdеljоm bеlеži sе pоrаst brоја оbоlеlih оd оbоljеnjа sličnih gripu. U оvој izvеštајnој nеdеlji sе i dаljе rеgistruје srеdnji intеnzitеt акtivnоsti virusа gripа i rеgiоnаlnа gеоgrаfsка rаsprоstrаnjеnоst - navodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Nајvišе stоpе incidеnciје оbоljеnjа sličnih gripu rеgistrоvаnе su u Zlаtibоrsкоm, Pirоtsкоm i Srеdnjоbаnаtsкоm окrugu, dок sе nајvišе uzrаsnо-spеcifičnе stоpе bеlеžе u uzrаsnim grupаmа оd 5 dо 14 gоdinа i 0 dо 4 gоdinе.

BONUS VIDEO: