FENG ŠUI TAKO KAŽE! Evo kada je pravo vreme da RASKITITE JELKU - Ako to ne uradite do OVOG DATUMA, teraće vas maler!


IZVOR: D.B. - 14.01.2024 | 08:46


Prema feng šui principima, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, trebalo bi ukloniti sve novogodišnje ukrase.

Foto: Shutterstock
FENG ŠUI TAKO KAŽE! Evo kada je pravo vreme da RASKITITE JELKU - Ako to ne uradite do OVOG DATUMA, teraće vas maler!

Iako se čini da je Nova godina nedavno prošla, postavlja se pitanje - kada je pravo vreme da se raskiti novogodišnja jelka? Mnogi će zadržati novogodišnju dekoraciju u kući sve do februara, ali prema feng šui principima, to možda i nije najbolja ideja.

Feng šui pravilo

Prema feng šui principima, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, trebalo bi ukloniti sve novogodišnje ukrase. Razlog za ovakvo pravilo leži u ideji da sve što je "obavilo" svoj posao treba ukloniti iz kuće. Nova godina je prošla, praznici su iza nas, i prema feng šuiju, vreme je da se fokusiramo na budućnost.

Različita mišljenja

Ipak, postoji različita praksa među ljudima. Dok neki pridaju veliki značaj feng šui pravilima, drugi uživaju u produženju prazničnog duha i žele da zadrže ukrase što je moguće duže. Psiholozi čak ističu da ranije ukrašavanje doma budi osećaj sreće, topline i uzbuđenja, te smanjuje teskobu i stres.

Dakle, kada je pravo vreme za raskićavanje jelke? To zavisi od pristupa svakog pojedinca - da li će se pridržavati feng šui pravila i ukloniti ukrase do 18. januara ili će produžiti praznični duh u svom domu. U svakom slučaju, važno je da odluka bude u skladu sa željama i potrebama domaćinstva.

Podsetimo, ono što je ove godine svima zapalo za oko je činjenica da su građani Srbije kuće, dvorišta i stanove okitili i pre početka decembra. 

VIDEO BONUS: