NAKON OBJAVLJIVANJA PREPISKI SA STANODAVCEM, NA MREŽAMA NASTAO HAOS! Svi stali u zaštitu devojke koju je VLASNIK STANA VREĐAO! Oglasio se stručnjak: Tužite ih i debelo "udarite" po džepu


IZVOR: D.B. - 28.12.2023 | 09:56


Stručnjaci savetuju da je najbolje najpre potražiti stan, a onda tužiti gazdu ukoliko vas je nabilo koji način uznemiravao.

Foto: Shutterstock, Pixabay.com
NAKON OBJAVLJIVANJA PREPISKI SA STANODAVCEM, NA MREŽAMA NASTAO HAOS! Svi stali u zaštitu devojke koju je VLASNIK STANA VREĐAO! Oglasio se stručnjak: Tužite ih i debelo "udarite" po džepu

Jedan slučaj iznajmljivanja stana preko agencije izazvao je dosta pažnje kada je vlasnik stana počeo da šalje lascivne poruke devojci koja je iznajmila stan. Iako je devojka odmah reagovala i kontaktirala agenciju, oni su se ogradili od situacije i nisu bili spremni da joj vrate depozit. Situacija je pokrenula mnoga pitanja o pravima iznajmljivača i najmoprimaca, kao i o odgovornosti agencija za nekretnine.

Savet stručnjaka: Potražite pravnu pomoć i zahtevajte povrat depozita i odštetu

Stručnjak za nekretnine Kaća Lazarević ističe da je prvo što devojka treba da uradi jeste da potraži drugi stan i napusti trenutni što pre. Sa druge strane, depozit nije kod agencije već kod vlasnika stana, te bi devojka trebalo da se obrati advokatu i zatraži povrat novca uz pretnju tužbe. Lazarevićeva naglašava da agencija ne može garantovati za ponašanje vlasnika stana te da je u ovakvim situacijama najbolje potražiti pravnu pomoć i zahtevati odštetu zbog uznemiravanja i neugodnosti koje je pretrpela.

Ovaj slučaj je pokrenuo mnogo pitanja o pravima i odgovornostima u procesu iznajmljivanja nekretnina, te je važno istaći da je pravna zaštita dostupna osobama koje se nađu u sličnim situacijama. Uz podršku stručnjaka, kao što je Lazarevićeva istakla, postoji mogućnost da se ostvari povrat depozita i dobije odštetu za pretrpljeni stres i neugodnosti.

Ova priča ukazuje na važnost edukacije o pravima najmoprimaca i na potrebu za efikasnom zaštitom od uznemiravanja i neprimerenog ponašanja vlasnika nekretnina.

BONUS VIDEO: