NEOBIČAN MEČ ŠAHISTA BEOGRADA I NOVOG SADA: Brzopotezni obračun u brzom vozu "Soko"


IZVOR: Republika - 21.11.2023 | 18:53


Igrao se brzopotezni šah sa po 12 igrača, među kojima su bile javne ličnosti, seniori, žene, kadetkinja, kadet, omladinka, omladinac.

Foto: ST/B. Jovanović
NEOBIČAN MEČ ŠAHISTA BEOGRADA I NOVOG SADA: Brzopotezni obračun u brzom vozu "Soko"

Ekipe Šahovskog saveza Beograda i Šahovskog saveza Novog Sada odigrale su juče prijateljski meč u vozu "Soko" na redovnoj liniji Beograd - Novi Sad.

Igrao se brzopotezni šah sa po 12 igrača, među kojima su bile javne ličnosti, seniori, žene, kadetkinja, kadet, omladinka, omladinac. Voz sa igračima i organizatorima krenuo je u 13 časova sa stanice Beograd Centar (Prokop) do Novog Sada, gde je stigao u 13.36, i tokom te vožnje je odigran prvi deo meča.

Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, kaže da je na jednom putu do Inđije došao na ovu sjajnu ideju. POGLEDAJ GALERIJU

- Došao sam na ideju da u brzom vozu napravimo i jedan meč, jednu utakmicu. Nakon nekoliko meseci, evo, došli smo do realizacije i ja sam ponosan na to jer mi danas nećemo poslati samo šahovsku poruku, već i turističku, kao i poruku da "Srbija voz" ima čime da se pohvali, a to je naš voz "Soko". Uvek pričam da je šah jedna, pre svega, viteška igra, da što više dece treba da učestvuje u tome, da ga vratimo u škole, da to sve nekako objedinimo, da približimo Beograd i Novi Sad, a to nije daleko, te otuda i ovaj vid promocije - kazao je Jorgić za naš portal.

U Novom Sadu je napravljena pauza do 15 časova, nakon čega je sledio povratak za Beograd i drugi deo meča, a ceo događaj je uživo prenosila Arena sport.

BONUS VIDEO