POZNATI SVI DATUMI! Evo kada se održavaju završni ispiti za osnovce


IZVOR: Republika - 16.11.2023 | 08:45


Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je izjavila da su određeni datumi kada će biti održani završni ispiti za osnovce.

Foto: shutterstock
POZNATI SVI DATUMI! Evo kada se održavaju završni ispiti za osnovce

Prvog dana polagaće se maternji jezik, drugog dana matematika, a trećeg dana izabrani predmet. Ovi ispiti će se održati 17, 18. i 19. juna naredne godine.

Učenici osmog razreda će ovog decembra birati treći predmet između fizike, hemije, istorije, geografije i biologije. Ministarka je istakla da učenici imaju pravo da promene svoj izbor, a probne radnje za taj test biće organizovane u martu naredne godine.

Prema Kalendaru aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, učenici imaju rok da se izjasne o izboru trećeg predmeta od 1. do 29. decembra. Izjašnjavanje će biti moguće u osnovnim školama ili elektronski na portalu Moja srednja škola.

Učenici će moći da provere svoje opredeljenje od 22. do 26. januara 2024. godine, a ukoliko primete grešku mogu da ulože prigovor u matičnoj školi 29. i 30. januara u periodu od 8.00 do 15.00 časova.

BONUS VIDEO: