NAGRADA ZA HEROJE! Svi zdravstveni radnici i saradnici koji su radili u vreme korone dobijaju posao za stalno!


IZVOR: Republika - 14.11.2023 | 14:05


Ova odluka je od velikog značaja za sve zdravstvene radnike koji su se nesebično borili protiv virusa, stavljajući svoje zdravlje i živote na kocku.

Foto: Shutterstock
NAGRADA ZA HEROJE! Svi zdravstveni radnici i saradnici koji su radili u vreme korone dobijaju posao za stalno!

Vlada Republike Srbije usvojila je danas na sednici važnu odluku koja se tiče zdravstvenih radnika koji su se borili na prvoj liniji fronta u lečenju obolelih od zarazne bolesti COVID-19. Prema saopštenju Vlade, svi zaposleni koji su radili na poslovima lečenja ili pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje, biće primljeni u radni odnos na neodređeno vreme.

Ova odluka je od velikog značaja za sve zdravstvene radnike koji su se nesebično borili protiv virusa, stavljajući svoje zdravlje i živote na kocku. Njihova hrabrost i posvećenost zaslužuju posebno priznanje i ovakva odluka Vlade je jedan od načina da se iskaže zahvalnost za njihovu neumornu i požrtvovanu borbu.

- Vlada Srbije donela je zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti Кovid-19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti kovid 19 - navodi se u saopštenju.

Posao će dobiti svi zaposleni, bez obzira na struku ili radno mesto, koji su se na bilo koji način angažovali u borbi protiv pandemije. Osim zdravstvenih radnika, ova odluka obuhvata i saradnike i druga lica koja su pomagala u lečenju obolelih od COVID-19.

U saopštenju se ističe da je ova odluka Vlade u skladu sa zaključkom koji je donet na prethodnoj sednici, a koji se odnosi na isplatu posebnog dodatka za radnike u zdravstvenim ustanovama koji su bili angažovani u borbi protiv pandemije. Na taj način, Vlada želi da pokaže svoju zahvalnost i podršku svim zaposlenima koji su se borili sa virusom i činili sve da se situacija drži pod kontrolom.

BONUS VIDEO