JEDAN POGREŠAN POTEZ MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Većina internet korisnika pravi ISTU grešku, zbog OVOGA nalog može biti hakovan!


IZVOR: Republika - 07.11.2023 | 12:37


Pristupnim ključevima koji koriste otiske prstiju, skeniranje lica, pin kodove i druge metode za otključavanje uređaja i naloga često nedostaje podrška mnogih aplikacija.

Foto: pixabay.com
JEDAN POGREŠAN POTEZ MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Većina internet korisnika pravi ISTU grešku, zbog OVOGA nalog može biti hakovan!

Prema izveštaju kompanije Dashlane, koja stoji iza istoimenog popularnog menadžera lozinki, primetan je pozitivan trend kada je reč o bezbednosti lozinki, ali još uvek ima prostora za poboljšanje.

Globalno, 44 odsto lozinki se koristi na više naloga, što dovodi tone osetljivih podataka u opasnost.

- Bez obzira na to da li su korisničke lozinke jake ili ne, ponovo korišćena lozinka može imati domino efekat: ako je jedan nalog kompromitovan, svi bi mogli pasti, posebno bez MFA -  rekli su iz Dashlane.

Foto: pixabay.com

Hakovanje naloga

Jake lozinke u kombinaciji sa MFA su dobar izbor, ali Dashlane smatra da je budućnost u pristupnim ključevima koji se smatraju "bezbednom zamenom za lozinke koja je laka za korišćenje i otporna na ''fišing".

Ipak, pristupni ključevi neće još neko vreme u potpunosti zameniti lozinke.

Pristupnim ključevima koji koriste otiske prstiju, skeniranje lica, pin kodove i druge metode za otključavanje uređaja i naloga često nedostaje podrška mnogih aplikacija, posebno starih aplikacija, baza podataka, protokola i resursa, prenosi Informacija.rs

BONUS VIDEO