ALARMANTNO! KO NAM VOZI DECU NA EKSKURZIJU?! Policija isključila iz saobraćaja 20 autobusa za prevoz đaka i DESETORICU vozača koje je zatekla PIJANE!


IZVOR: Republika - 18.10.2023 | 14:19


„Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas", poručuje Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Foto: MUP Srbije
ALARMANTNO! KO NAM VOZI DECU NA EKSKURZIJU?! Policija isključila iz saobraćaja 20 autobusa za prevoz đaka i DESETORICU vozača koje je zatekla PIJANE!

Srpska policija isključila je iz saobraćaja 23 vozača autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece, a čak 10 njih zbog toga što su bili pijani!

Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije“, poručio je danas Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije. 

U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Stević i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece.

 

 

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju!

„Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević.

Bonus video: