SRBIJO, NA NOGE, SPASI VIKTORA! Nema vremena za gubljenje, a terapija POSTOJI u Americi (FOTO)


IZVOR: Dragana PETROVIĆ - 30.09.2023 | 20:00


Apelu našeg portala odazvalo se mnogo ljudi, ali još nije prikupljeno dovoljno novca za terapiju!

Foto: Društvene mreže
SRBIJO, NA NOGE, SPASI VIKTORA! Nema vremena za gubljenje, a terapija POSTOJI u Americi (FOTO)

Na apel Republike da se pomogne "dečaku leptiru" Viktoru Putici odazvao se veliki broj znanih i neznanih, ali to još nije dovoljno. Dečakova majka Milena, koja je u devetom mesecu trudnoće i očekuje da se porodi svaki dan s drugim sinom, zahvalna je svima koji su priskočili u pomoć njenom malenom dečaku.

- Nemam reči kojima bih izrazila zahvalnost svima koji su uplatili novac za lečenje Viktora. Neizmerno sam zahvalna i Republici, od kada ste se vi uključili, evidentan je skok uplata, ali, nažalost, to još nije dovoljno - sa suzama u očima kaže Milena.

STRAŠNI BOLOVI

Prema njenim rečima, vreme neumitno ističe i svaki dan donosi novu bol za njenog sina.

- Viktoru je 75 odsto tela u živim ranama. Ukoliko što pre ne ode na terapiju, preti mu opasnost od infekcije, što bi dodatno zakomplikovalo njegovo teško stanje. Zadrhtim od same pomisli šta će se s njim dogoditi ukoliko dođe do infekcije - priča očajna majka.

Podsećamo, Republika je pokrenuo akciju da bi se pomoglo 17-mesečnom Viktoru, koji je rođen s buloznom epidermolizom, u narodu poznatom kao bolest "dece leptira", od koje boluje još 38 dece u Srbiji. Viktorovi roditelji bore se da prikupe 635.000 dolara da bi sina odveli na terapiju u Ameriku, što bi mu omogućilo kvalitetniji život i sprečilo komplikacije. POGLEDAJ GALERIJU

Da Viktor boluje od teške neizlečive bolesti, posumnjalo se na rođenju, a potvrdilo se dve nedelje kasnije. Od tada on trpi nesnosne bolove, a terapija u SAD, zbog koje je i pokrenuta akcija, značajno bi mu olakšala život. Stručnjaci s Univerziteta Prinston pronašli su kremu za saniranje rana, a samo za terapiju, bez troškova boravka u bolnici, potrebno je 630.000 dolara. Viktor trenutno ima svega 25 odsto čiste kože, ostatak tela prekriven je ranama, koje ga svrbe.

- On povređuje sebe kad se počeše jer "deca leptiri" i pri najmanjem dodiru zadobijaju ozbiljne rane. Svrab je toliko jak da kida svoju kožu. Njegovo stanje je kritično, rane su izuzetno velike. I one koje krenu da malo zarastaju, on opet raščeše i napravi ih gorim nego što su bile - kaže dečakova majka.

KAŠLJE KRV

Najveća rana mu je na stomaku, a svaka mora da se iseče i zaobli. Posle kupanja je neophodan neverovatan asortiman lekova, tečnosti i krema. Poslednje dve nedelje Viktor nije jeo, nekoliko puta je iskašljao krv jer ima i povredu jednjaka, koja je česta kod ove bolesti. Ovaj dečak još ne hoda jer je i stajanje za njega bolno i rasplače se zbog rana na stopalima i kolenima. Bule, plikovi na koži, izbijaju sami od sebe.

43.638.432 dinara do sada je prikupljeno, a još je potrebno 75.910.000 dinara!

Evo kako možete da pomognete

Slanjem SMS 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun:160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Poznati se uključili u akciju

Brojne javne ličnosti uključile su se u akciju pomoći Viktoru Putici: političari, sportisti, voditelji, pevači, rijaliti-učesnici... Oni svakog dana dele apel na svojim nalozima na društvenim mrežama. To su učinili i voditeljka Maja Manojlović, pevačice Ivana Nikolić, Sandra Rešić i Slavica Ćukteraš, kao i učesnici rijalitija: Maja Marinković, Dalila Dragojević, Dejan Dragojević, Tijana Maksimović, Dragana Mitar, Ivan Marinković, zatim, otac rijaliti-učesnika Stefana Karića Osman Karić... Apel su podelili i obećali pomoć malenom Viktoru i Tijana Ajfon, Zvezdan Slavnić i Ana Korać.

BONUS VIDEO