BEOGRAĐANKA NA AKCIJI KUPILA JEFTIN TOALET PAPIR, PA DOŽIVELA ŠOK! Uvoze ga iz Turske, može da izazove OZBILJNE zdravstvene probleme!


IZVOR: Republika - 17.09.2023 | 10:34


Beograđanka po imenu Lana je nedavno podelila svoje iskustvo na poznatom srpskom forumu, tvrdeći da je pronašla odličnu kupovinu - veliko pakovanje jeftinog toalet-papira. Njena namera bila je da podeli ovu uštedu s ostalim članovima foruma, ali umesto toga, suočila se s nizom upozorenja koja su je navela na ozbiljno razmišljanje o bezbednosti svog izbora.

Foto: shutterstock, pixabay.com
BEOGRAĐANKA NA AKCIJI KUPILA JEFTIN TOALET PAPIR, PA DOŽIVELA ŠOK! Uvoze ga iz Turske, može da izazove OZBILJNE zdravstvene probleme!

Lana je mislila da će uštedeti novac kupujući jeftin toalet-papir, s obzirom na svakodnevnu upotrebu ovog proizvoda. Međutim, forumaši su je brzo obavestili da je možda napravila ozbiljnu grešku. Kupljeni toalet-papir je navodno uvožen iz Turske od strane lokalnih, manjih proizvođača, a kada stigne u Srbiju, upakovan je u nove ambalaže i označen kao proizvod domaćeg porekla.

Foto: pixabay.com

 

Problem s ovim jeftinim papirima leži u njihovom sastavu koji ostavlja mnogo pitanja bez odgovora. Često su reciklirani, što znači da sadrže razne hemikalije koje mogu izazvati iritacije i alergijske reakcije kod intimnih delova tela. Kupovinom ovakvog jeftinog papira možete rizikovati ne samo neprijatne fizičke probleme, već i troškove lečenja i lekova.

Još ozbiljnije je to što redovna izloženost ovim hemikalijama može imati dugoročne posledice po zdravlje. One se mogu nakupljati u organizmu i uzrokovati ozbiljne probleme na duže staze, uključujući oštećenje vitalnih organa i potencijalno ozbiljna oboljenja.

Zbog toga je od suštinskog značaja birati toalet-papir od proverenih proizvođača koji ispunjavaju stroge svetske standarde i rigorozno kontrolišu proces proizvodnje. Na primer, proizvođači sa IFS sertifikatom garantuju da je njihov proizvod bezbedan za upotrebu u kontaktu s hranom i to govori o dugogodišnjem ulaganju u kvalitet i procese proizvodnje. Novi proizvođači na tržištu nemaju takve akreditive.

Foto: pixabay.com

 

Prilikom izbora toalet-papira, treba pažljivo pročitati sastav i izabrati onaj koji je napravljen od 100% celuloze i bez recikliranog materijala. Najsigurniji izbor je nebeljeni papir prirodne boje drveta. Takođe, papir od renomiranih i dugotrajnih proizvođača koji se dokazuju svojim kvalitetom tokom godina predstavlja najbolji izbor za očuvanje zdravlja.

Zaključak je jasan: jeftin toalet-papir može doneti više štete nego koristi. Pripazite na sastav proizvoda i birajte od pouzdanih proizvođača kako biste zaštitili svoje zdravlje i sprečili potencijalne dugoročne probleme.

BONUS VIDEO: