"MOG STEVU SU OTELI ZELENAŠI! NA MORAVU GA ODVELI!" Potresena majka nestalog mladića kroz jecaje traži pomoć: Otišao je sa društvom na rođendan, onda su ga pokupili!


IZVOR: Republika - 02.08.2023 | 17:55


Stevan je bio poznat kao uzoran sin i radio je kao bravar i varioc.

Foto: Facebook
"MOG STEVU SU OTELI ZELENAŠI! NA MORAVU GA ODVELI!" Potresena majka nestalog mladića kroz jecaje traži pomoć: Otišao je sa društvom na rođendan, onda su ga pokupili!

Više od tri meseca traje potraga za Stevanom Aleksićem (21) iz Ćuprije, koji je nestao nakon što je sa društvom bio na rođendanu i prema očevidcima, ušao u Veliku Moravu, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Majka Dušica Tošić odbija da veruje u zvaničnu verziju priče da se njen sin utopio u reci Moravi, tvrdeći da je on živ i da je verovatno žrtva kidnapovanja od strane zelenaša sa kojima su njihova porodica imala probleme u prošlosti. Dušica je iznela potresnu priču o nestanku svog sina i njenom uverenju da je on živ.

- Mnogo mi je teško i bolno. On je nestao 29. aprila. Bio je tada na rođendanu zajedno sa svojim društvom. Zadnji put smo se čuli preko mobilnog telefona, tog dana u 18:50 časova, rekao mi je: Mama, dolazim za pola sata kući. U 20:20 časova zvao me je mlađi sin iz Beograda. Njemu su prvo javili i rekli su mu da se Stevan ne nalazi na Moravi i da je nestao - priča potresno Dušica.

Ona tvrdi da zna koja osoba je bila prisutna te večeri kada je Stevan izveden iz lokala gde su slavili rođendan i odveden na reku Moravu. Prema njenim rečima, taj pojedinac "može jedini znati pravu istinu o tome šta se dogodilo sa njenim sinom".

Dušica sumnja da su zelenaši, sa kojima je njena porodica imala problema tokom 2007. i 2008. godine, odgovorni za nestanak Stevana. Ona veruje da je njen sin kidnapovan i da ga drže već tri meseca.

- Moj sin je živ sto posto. Jedno vreme je rečna policija tražila telo mog sina u Moravi. U međuvremenu su prestali da ga traže jer je nivo reke Morave dosta spao. Da se moj sin udavio i da je utopljen, njegovo telo bi do sada izašlo na površinu. Zbog toga sumnjam da su mog sina kidnapovali ljudi sa kojima smo imali probleme. Oni ga drže već tri meseca negde i ja čvrsto verujem da je moj sin živ - kaže Dušica.

Stevan je bio poznat kao uzoran sin i radio je kao bravar i varioc. Bio je veoma vezan za svoju majku i koristio je svaki slobodan trenutak da provodi vreme s njom. Dušica ga opisuje kao povučenu i mirnu osobu, nikada problematičnu.

Dušica sada apeluje na sve da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Stevanu, jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj telefona 061 60 57 532.

BONUS VIDEO