JEZIVI SNIMAK TIK TOKERA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Priča nepovezano i udara sam sebi šamare! Šta se dešava sa našom omladinom? (VIDEO)


IZVOR: Republika - 29.06.2023 | 09:21


Na popularnoj društvenoj mreži tinejdžera prati tridesetak hiljada ljudi, zabrinjavajuće što su komentari ispod videa kojim poziva na nasilje puni podrške.

Foto: Shutterstock, Tiktok
JEZIVI SNIMAK TIK TOKERA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Priča nepovezano i udara sam sebi šamare! Šta se dešava sa našom omladinom? (VIDEO)

- Ja sam najjači burazer, ja sam tata Tik toka druže - govori u kameru tinejdžer dok se trese nekontrolisano, a nakon toga kreće da se samopovređuje tako što udara sebi šamare.

Ovaj video na svom profilu podelio je mladi srpski tiktoker, a ubrzo je postao viralan i na Tviteru, gde se starija populacija bavila time da li je normalno ovakvo ponašanje.

- Gazda Tik toka, pa vi vidite sa kime sve delimo okruženje - bio je komentar jednog od korisnika Tvitera koji je podelio sporni video.

Osim što sam sebe krvnički udara, u jednom momentu tinejdžer govori i da se gubi jer snima tik tok.

- Malo jeo šape i pape - ponavlja mladić poput neke mantre.

 

 

Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da su na Tik toku u komentarima ispod videa mladog influensera osvanuli većinom komentari podrške, u kojima se navodi da je on "legenda, car" i na osnovu kojih se može zaključiti da je uzor mladima.

Sve ovo dešava se u momentu kada je cela nacija potpuno zastrašena i kada su najmlađi pod budnim okom javnosti, uzevši u obzir da se nedavno dogodio masakr u kojem je maloletni Kosta K. ubio svoje školske drugare, kao i domara, a ranio nekoliko njih i nastavnicu. Zbog toga je svako nasilje, poziv na nasilje pa i ovaj vid samopovređivanja u videu na društvenim mrežama veliki razlog za zabrinutost, ocenjuju Tviteraši.

Ova platforma za deljenje videa, koja je u vlasništvu kineske kompanije Bytedance neretko je bila na meti kritika jer su upravo njeni korisnici bili uključeni u gnusna dela. Čuveni "čelindži" koji su proslavili ovu društvenu mrežu dovodili su i do ubistava i samoubistava mladih, pa se često potezalo pitanje o ograničavanju ove platforme, pa i njenoj zabani.

Tako je među pionirima zabrane ove društvene mreže bila upravo Indija, a onda je usledio i Tajvan i Avganistan. 

Pakistanske vlasti su privremeno zabranile TikTok najmanje četiri puta od oktobra 2020, navodeći zabrinutost da aplikacija promoviše nemoralan sadržaj.

Međutim, ova platforma nezaustavljivo raste, kao i prihodi onih koji su na njoj izrazito aktivni i imaju puno pratilaca. Zato i ne čudi da mnogi nude kontent poput ovog, samo da bi došli do što većeg broja pregleda, a samim tim i do zarade. 

BONUS VIDEO: