NA RAMENA PA PREKO VODE: Čitava Srbija bruji o akciji spašavanja pripadnika MUP (VIDEO)


IZVOR: Republika - 18.05.2023 | 11:11


Snimak iz Novog Sada na kome se vidi kako pripadnici MUP spašavaju ljude iz poplava obišao je celu Srbiju.

Foto: Twitter/inanna1814
NA RAMENA PA PREKO VODE: Čitava Srbija bruji o akciji spašavanja pripadnika MUP (VIDEO)

Policajci i džentlmeni, sinoć smo mogli da vidimo kako pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina intervenišu u poplavama na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu i tom prilikom bukvalno u rukama nose građane preko vode koja se sjurila u poplavama pogođene oblasti.

Među brojnim video-snimcima, koji su preplavili mreže u Srbiji, nalazi se jedan koji je privukao posebnu pažnju, a to je snimak dvojice policajaca koji su nosili dve devojke preko potopljenih ulica, na bezbedno mesto.

Svi su ih na mrežama zdušno nahvalili a bilo je i onih koji su se našalili da voda na tom mestu i nije bila baš tako duboka, te da ih "ne bi oni tako nosili da nisu zgodne i mlade", ali brojni snimci koje su građani pravili širom Srbije pokazuju da su i vatrogasci i policajci u poplavljenim područjima noćas bili na visini zadatka i pomagali doslovno svakom da zdrav i prav dođe kući iz ovog kijameta, piše Kurir.

Dve osobe su povređene tokom nevremena noćas u Novom Sadu, prenosi RTS.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata.

U Temerinskoj ulici u Novom Sadu ljudi su se penjali na vozila zbog količine padavina koje su ih potopile.