PRAVOSLAVNIM VERNICIMA POSLATA VELIKA BLAGODAT IZ SRPSKE SVETINJE! Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati


IZVOR: Republika - 15.04.2023 | 13:02


Vladika Atanasije čestitao je vernicima Vaskrs i poslao jaku poruku!

Foto: RINA
PRAVOSLAVNIM VERNICIMA POSLATA VELIKA BLAGODAT IZ SRPSKE SVETINJE! Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati

Episkop mileševski Atanasije uputio je iz manastira Mileševe Vaskršnju poruku sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu želeći da ceo svet oseti radost novog života koju je Hristos uveo svojom pobedom.

Vladika je poručio, da ako je ikada bilo potrebno jedinstvo i sagledavanje neophodnosti Božijeg prisustva i primenjivanje vlastitog hrišćanstva to je upravo ovo vreme, i zato je neizmerna uloga Vaskrsa kao praznika koji pokazuje lik Hristov, njegovu narav i ono što on čini.

- Ovih dana, podsećamo se na poziv Isusa Hrista da se i sami trudimo u onome što se zove pokajanje i da odustanemo od pogrešnih puteva. Proslavljajući Vaskrs više nego ikad nam je potrebno da obnovimo zajedništvo sa Hristom jer vidimo da bez njega ne možemo ostati čvrsti - kaže između ostalog preosvećeni vladika Atanasije.

Naročito ovih dana važno je podsetiti se Hristove nauke i reči “Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati”, zaključio je vladika Atanasije, čestitajući vernicima Vaskrs tradicionalnim pozdravom Hristos vaskrse.

BONUS VIDEO: