Edukacijom do rešenja saobraćajnih problema: Pet seminara za vozače vozila hitne pomoći u Beogradu


IZVOR: Republika - 22.03.2023 | 16:54


U prostorijama Zavoda za urgentnu medicinu Beograd, održan je prvi u nizu od pet seminara za vozače vozila hitne pomoći. Otvaranju seminara prisustvovali su direktor Zavoda za urgentnu medicinu Beograd, dr Goran Čolaković i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović.

Foto: arhiva ABS
Edukacijom do rešenja saobraćajnih problema: Pet seminara za vozače vozila hitne pomoći u Beogradu

Seminari imaju za cilj da pomognu u rešavanju problema koji su se pojavili sa automatskom detekcijom prekršaja, prilikom prolaska vozila hitne pomoći kroz crveno svetlo i da pojasne procedure za odustajanje od pokretanja prekršajnog postupka ukoliko je razlog za to bilo spašavanje života i očuvanje zdravalja pacijenata

Foto: arhiva ABS

Edukacija

 

Pored toga, na seminarima se ističe značaj bezbednog učestvovanja u saobraćaju ekipa hitne pomoći (vozač, tehničar, lekar), i važnost vezivanja sigurnosnog pojasa u skladu sa zakonom, zbog sprečavanja njihovog ozbiljnijeg povređivanja usled saobraćajne nezgode. Istovremeno, otklanjaju se sve nedoumice i različita tumačenja zakona u vezi sa prolaskom na crveno svetlo i prekoračenja brzine vozila hitne pomoći.

Foto: arhiva ABS

Hitna pomoć

 

Predviđeno je da 370 vozača u Beogradu pohađa seminar koji je potpuno besplatan i realizuje ga Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predavači su Milan Ilić, savetnik direktora u Agenciji za bezbednost saobraćaja i Vladan Nikolić, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.