HIT POREĐENJE! Ukrajinski Hari Poter protiv Lorda Voldemora


IZVOR: Republika - 23.06.2022 | 09:20


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prevazišao svoje dosadašnje izjave, poredeći Rusiju sa književnim kultnim zlikovcem iz romana Džoane K. Rouling, dok je sebi poverio ulogu junaka Harija Potera.

Foto: printscreen/youtebe.com
HIT POREĐENJE! Ukrajinski Hari Poter protiv Lorda Voldemora

- Znamo ko je Voldemor u ovom ratu, a ko Hari Poter, tako da znamo kako će se rat završiti - rekao je Zelenski, prenosi Rojters, aludirajući na pobedu Ukrajine nad ruskom invazijom.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uporedio je danas Rusiju sa izmišljenim zlikovcem, na čijoj je strani u popularnom serijalu Džoane K. Rouling, brojno ljudstvo, mračna magija, kao i snažni i zli pomoćnici, koji ipak ne uspevaju da odnesu prevagu nad mladim čarobnjakom Harijem Poterom.

Na to je reagovala i Tviter zajednica, zanimljivom fotografijom na kojoj je ukrajinskom predsedniku na čelo stavljen prepoznatljiv znak mladog čarobnjaka.

 

Zelenski je to rekao tokom razgovora sa studentima univerziteta u Torontu, kada je jedan student zapazio da su ga njegove pristalice poredile sa britanskim vođom iz Drugog svetskog rata Vinstonom Čerčilom i Harijem Poterom, izmišljenim dečakom čarobnjakom koji je konačno pobedio svog najvećeg neprijatelja Lorda Voldemora.

On je zahvalio na ovakvim poređenjima i podsetio da je Hari Poter bolji od Voldemora.

Agencija podseća da je Zelenski bivši komičar koji je nekada igrao izmišljenog predsednika u popularnoj TV seriji pre nego što je ušao u politiku, pa mu ovakve populističke izjave nisu strane i uvek izazovu brojne komentare i otvorene diskusije u javnosti.