ZLATIBORSKA GONDOLA PONOVO POČINJE SA RADOM: Evo i kada


IZVOR: Republika - 19.06.2022 | 07:52


Nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže, Zlatiborska Gold gondola počinje da radi sa ukupno 72 kabine.

Foto: printskrin/goldgondola
ZLATIBORSKA GONDOLA PONOVO POČINJE SA RADOM: Evo i kada

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole građani će ponovo moći da prelaze od ponedeljka 20. juna.

Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje s ukupno 72 kabine, a zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba.

To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika, navodi se na užičkoj Oglasnoj tabli.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54, montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljeni radovi na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

- Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da najavim da povećavamo kapacitet i da upravo ta pauza od mesec i po dana je napravljena zbog unapređenja kompletnog sistema Gold gondole - navela je direktorka Gold gondole Bojana Božanić povodom ponovnog početka rada gondole i dodala:

- Iako smo počeli pre godinu ipo dana sa odličnim rezultatima i fantastičnim, rekordnim ciframa u broju putnika koji su se vozili gondolom, ipak smo se odlučili da povećamo taj kapacitet da bismo smanjili redove koji su bili na gondoli tokom prošle i letnje i zimske sezone.

Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300.000 prevezenih putnika za malo više od godinu dana, navodi se na sajtu Gold gondole.

Radove na rekonstrukcij u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću "Gold gondola Zlatibor", uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme "Poma" i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo posla.