KAO DA JE IZ ČERNOBILJA STIGLA! Fotka crvene smrdibube PRESTRAVILA ljude! (FOTO)


IZVOR: Republika - 24.03.2022 | 10:27


Ne postoji određeno hemijsko sredstvo koje bi vam pomoglo da ih se rešite na duže staze.

Foto: Printscreen/Twitter/sitnatarana
KAO DA JE IZ ČERNOBILJA STIGLA! Fotka crvene smrdibube PRESTRAVILA ljude! (FOTO)

U poslednjih sedam godina građani Srbije su sa dolaskom lepšeg vremena suočeni sa dosadnom i bezopasnom napasti - smrdibubom. Najčešće ih viđamo u zelenoj ili tamnijoj braon boji, ali jedna korisnica je objavila fotografiju smrdibube koja je crvena.

- Ne šalji ih kod mene, Užasna je. Kao da je iz Černobilja došla, Video sam tri stadijuma smrdibube, ali ovakvu nikad nisam video, Upozorava na opasnost, Ova je mutirala - samo su neki od komentara ispod fotografije.

S obzirom na to da se smrdibube mimikrijom adaptairaju na stanište na kom se nalaze, izgleda da je ova crvena provela neko vreme u okruženju u kojoj je ova boja dominatna.

Smrdibube pripadaju redu stenica, ne napadaju i ne ujedaju, hrane se sokovma drveća, voćem i drugim insektima. Ispuštaju sekret izuzetno neprijatnog mirisa, koji kod većine ljudi izaziva nagon za povraćanjem.

Međutim, postoji narodno verovanje da smrdibube u stanu ili kući znači priliv novca. Ako je za neku utehu ima i neke, što bi se reklo u narodu, vajde od njih.

BONUS VIDEO: