KAKO DO FIRMIRANIH STVARI ZA MALO NOVCA? Carina Srbije poziva da LICITIRATE zaplenjene predmete: U ponudi marke Celine, Hermes, a tek koliko telefona ima!


IZVOR: Republika - 23.03.2022 | 14:25


Na prvoj elektronskoj licitaciji Uprave carina biće izloženo ukupno 20 stavki.

Foto: Instagram/carina_srbije
KAKO DO FIRMIRANIH STVARI ZA MALO NOVCA? Carina Srbije poziva da LICITIRATE zaplenjene predmete: U ponudi marke Celine, Hermes, a tek koliko telefona ima!

Uprava carina Srbije najavila je da će u sredu, 30. marta, biti održana prva elektronska licitacija za koju su prijave počele u ponedeljak, 21. marta. Naglašeno je da, u skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe, i to isključivo putem interneta.

Na prvoj elektronskoj licitaciji Uprave carina biće izloženo ukupno 20 stavki. Tu su i firmirani skupoceni ručni satovi, razne ženske tašne, mobilni telefoni, projektor, ali i izgubljeni prtljag.

 

 

Najveću početnu cenu, od 885.000 dinara, ima ručni sat Hublot, a na spisku za prodaju ima i nekoliko mobilnih telefona - ajfon 7 za 12.000 dinara, četiri brendirane ženske tašne, tri projektora, slušalice i USB kablovi, kao i izgubljeni prtljag za 39.000 dinara koji se prodaje zbirno i za koji mogu licitirati samo pravna lica.

Jednu od 20 stavki u ponudi čini tačno - 460 predmeta. Reč je o 230 komada slušalica za mobilni telefon i 230 usb kablova. Oni se nude po početnoj pojedinačnoj ceni od 150 dinara za slušalice i 100 dinara za usb kabl. Za ove predmete mogu da licitiraju firme i preduzetnici, ali zato za kupovinu novog muškog ručnog sata hublot bing bang, mogu da licitiraju i građani, piše Mondo.

- U skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina Srbije uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe i to isključivo putem interneta - navode u Upravi carina.

Foto: Instagram/carina_srbije

 

Kako se ističe u saopštenju, svi zainteresovani za učešće na prvoj e-licitaciji mogu već da se prijave na sajtu Uprave carina. Na sajtu su dostupni i opšti uslovi prodaje robe, kao i korisničko uputstvo.

- Rok za prijavljivanje potencijalnih učesnika za prvu e-licitaciju i uplatu kaucije za učešće je petak 25. mart - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: