BOLNE reči majke ALEKSE JANKOVIĆA: "Samo se moje proleće neće probuditi NIKADA"! Aleksa bi danas napunio 25 godina!


IZVOR: Republika - 20.03.2022 | 16:24


ALeksa Janković iz Niša, koji je izvršio samoubistvo 10. maja 2011. godine nakon višemesečnog vršnjačkog nasilja, danas bi napunio 25 godina.

Foto: Facebook/Драгана Гага Јанковић
BOLNE reči majke ALEKSE JANKOVIĆA: "Samo se moje proleće neće probuditi NIKADA"! Aleksa bi danas napunio 25 godina!

I šta je život i kako se živi... Godine ko godine, smena lošeg i dobrog, malo sreće negde uspeha, ponekad gomila radosnih trenutaka i pobeda, no tuge uvek, one tihe u pogledu koraku i mislima. I sve se može menjati, iznova graditi i nizati, samo se tuga uvuče u svaki deo tela kao bol i nedostajanje. I živiš u stalnoj borbi sa sobom sam, tražiš mesto gde će sav bes od nemoći izaći kao vrisak, jer si sve suze ovog sveta davno isplakao - napisala je njegova majka Dragana Janković na svom Fejsbuk profilu.

I ovom proleću vratiće se laste, nebu sunce, bašti cvet. I sa ovim prolećem krenuće neki novi život i buđenje. Samo se moje proleće neće probuditi nikada. I šta je život i kako se živi znaju noći, muk misli, sumrak i svitanja sa jednim usnulim očima u boji kestena - dodaje.

 

 

Podsetimo, tada četrnaestogodišnji Aleksa oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živeo, nakon osam meseci fizičkog i verbalnog zlostavljanja od strane svojih vršnjaka.

Potres mozga, noga u gipsu, psihijatrijska dijagnoza "posttraumatski sindrom", doveli su do tragičnog završetka.

Njegovi roditelji su pokušavali da izdejstvuju usvajanje "Aleksinog zakona", koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja i spasio drugu decu Aleksine sudbine.

Dragana Janković napisala je potresno pismo na njegov 20. rođendan, u kojem je do detalja predstavljen pakao koji je dečak preživljavao pre no što je odlučio da oduzme sebi život.

BONUS VIDEO: