OGLASILA SE DANICA GRUJIČIĆ I OTKRILA ZAŠTO JE ODLUČILA DA PODRŽI VUČIĆA I SNS! "Našla sam se obaveznom..."!


IZVOR: Republika - 13.02.2022 | 18:49


Institut za onkologiju je neuslovan.

Foto: printscreen
OGLASILA SE DANICA GRUJIČIĆ I OTKRILA ZAŠTO JE ODLUČILA DA PODRŽI VUČIĆA I SNS! "Našla sam se obaveznom..."!

Prošle godine se na Institutu za onkologiju i radiologiju lečilo oko 30.000 pacijenata, a objavljeno je oko 150.000 pregleda, to samo po sebi govori da je prostor na Institutu neuslovan, izjavila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić.

Zbog toga će, kako je rekla, njena misija i primat biti da se izgradi nova zgrada Instituta za onkologiju i radologiju.

Istakla je da se u Srbiji mnogo umire od raka, ali da to više nije neizlečiva bolest ako se otkrije na vreme, te da su zato potrebni adekvatni uslovi za lečenje.

- Pre nego što sam javno podržala SNS, razgovarala sam sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, koji mi je rekao šta se sve planira u oblasti zdravstva i ja sam se našla obaveznom da to podržim, da podržim završetak KC Srbije, završetak KC Vojvodine, to sada kreće, izgradnje, mislim da su gotovi papiri - rekla je Danica Grujičić za TV Tanjug.

Kaže da ono u čemu uživa jeste svaki put kada čuje mašine pored Kliničkog centra i kada kreće izgradnja Tiršove 2, dodajući da će izgradnjom te ustanove naša deca koja su bolesna dobiti, ne svetske, već, kako je rekla, ''svemirske uslove za lečenje''.